Menu
 

Siguldas pils kvartālā jūlijā norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls "Ogle 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

8.un 9.jūlijā Siguldas pils kvartālā jau trešo reizi norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls “Ogle 2022”. Divu dienu garumā plānota piesātināta programma gan ar ārvalstu, gan Latvijas ekspertiem diskusijām par mentālo veselību. Tāpat sagaidāmas arī meistarklases un citas aktivitātes, kā arī muzikālie priekšnesumi no tādiem māksliniekiem kā ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love”, “Indygo”, “The Dead Monarchs” un citiem.

Kā informēja rīkotāji, festivāls “Ogle” mērķis ir veicināt izpratni un zināšanas par mentālās veselības nozīmīgumu sabiedrībā. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla ietvaros apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi diskusijām par tādām tēmām kā depresija, izdegšana un trauksme. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja satikt speciālistus no krīžu un konsultāciju centra “Skalbes” un saņemt “viens pret viens” konsultāciju ar sertificētiem speciālistiem. Lai iegūtu praktiskas iemaņas, festivāla laikā būs iespējams piedalīties “InkkaYoga” un meditācijas nodarbībās, kā arī apgūt apzināto elpošanu Ukraiņu klīniskās psiholoģes Janas Štageres vadībā.

“Esošie notikumi pasaulē joprojām neļauj sabiedrībai atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Turklāt, straujais ritms, kāda dzīvojam, vienmēr ir atstājis sekas uz mūsu mentālo veselību, un papildinājumā ar šī brīža notikumiem, ļoti daudzi no mums saskaras ar izdegšanu, depresiju un grūtībām koncentrēties ikdienā veicamajām lietām. Mūsu mērķis ir šīs tēmas izņemt no “neērto lietu plaukta” un par tām runāt atklāti, palīdzot festivāla apmeklētājiem iegūt jaunas zināšanas, apmainīties ar savu pieredzi un smelties to no citiem,” par festivāla norisi stāsta organizatore Alise Cepurīte.

“Ne mazāk svarīgi – priecāties kopā par uzvarām. Esam gandarīti, ka šogad festivāla nodarbības varēs vadīt arī speciāliste no Ukrainas. Šogad festivāla programmu esam veidojuši tā, lai saturs būtu uztverams gan latviešu, gan krievu valodā, jo arī Ukrainas pilsoņi ir īpaši gaidīti pasākumā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.