Menu
 

"Zeme, kas dzied" veidotāji aicina filmēties pirmo Dziesmu svētku rekonstrukcijas masu skatos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Andrejs Strokins Foto - Andrejs Strokins

Vēsturiskā spēlfilma “Zeme, kas dzied” pievēršas būtiskiem aspektiem Dziesmu svētku tradīcijas tapšanā, atklājot 1873. vēsturiskos notikumus laikmetīgā veidā. Šovasar tiks uzņemti masu skati, filmējot pirmo Vispārējo latviešu Dziesmu svētku gājienu un ainas no pirmo dziedāšanas svētku koncerta. Filmas veidotāji aicina pieteiktos brīvprātīgos masu skatiem un kļūt par daļu no šī vēsturiskā notikuma kinematogrāfiskā atveidojuma.

Iespējams pieteikties brīvprātīgai līdzdalībai masu skatos kinopilsētiņā “Cinevilla” 5., 7. un 8. augustā, kad tiks filmēts svētku gājiens. Savukārt Valmieras pilsētas estrādē 13. un 14. augustā ir iespēja filmas uzņemšanā piedalīties kā koru dalībniekiem un skatītājiem koncertā. Pieteikties var gan individuāli, gan kolektīvi.

Ņemot vērā, ka vēsturiski pirmajos latviešu dziedāšanas svētkos lielāko dalībnieku daļu veidoja vīrieši, arī šoreiz viņi tiek sevišķi aicināti iesaistīties un kļūt par seno notikumu atveidotājiem. Šī ir vienreizēja iespēja piedalīties teju 150 gadu senu vēsturisku notikumu rekonstrukcijā, tādā veidā kļūstot par daļu no latviešu Dziesmu svētku stāsta.

Lai pieteiktos brīvprātīgai dalībai masu skatos, sūtiet savu vai sava kolektīva pieteikumu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. (telefons +371 26468405). Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno savs foto.

Kā jau ziņots, filmas “Zeme, kas dzied” scenārijs ir balstīts patiesos un līdz šim plašāk nezināmos faktos, kas vēsta par Pirmo Vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku tapšanu un unikāliem cilvēkiem Latvijas kultūras vēsturē, kā arī par nozīmīgām vietām vēsturisko notikumu dzimšanā. Filmas pirmizrāde iecerēta 2023. gadā, ieskandinot unikālās Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtu.

Filmas tēlos iedzīvosies tādi populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, daudzsološā jaunā aktrise Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Daini Īvānu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.