Menu
 

Foto: Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica" ieskanas Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte, Edgars Semanis, Reinis Oliņš, Marta Krišjāne Foto - Ginta Zīverte, Edgars Semanis, Reinis Oliņš, Marta Krišjāne

No 6. līdz 10.jūlijam norisinās starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. Festivāls piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Talsos, Siguldas novadā, Kuldīgā, Alsungā, Skrundā, Ventspilī, Popē un Dundagā, kopā pulcējot 225 dažādus folkloras kolektīvus, informē kultūras centra “Siguldas devenos” pārstāvji.

7.jūlijā Siguldas novads ieskanējās septiņās vietās gan Siguldas pilsētā, gan arī Siguldas novada Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Krimuldā, Lēdurgā, Mālpilī un tradicionāli, kā visus festivāla gadus, arī Turaidas muzejrezervātā.

Dziesmu pūrs tika izrādīts arī pie novada uzņēmējiem Mālpilī, tika iedzīvinātas jaunas kultūrvietas – Siguldas tirgus –, iets kopīgās rotaļās un stāstīti stāsti par bitēm, medu un lāčiem, par puķēm un puķītēm. Un visbeidzot Jūdažos tika iestādīta stalta liepa, godināta saule. Īpašo velšu izsole radīja sajūtu kā īstā tirgus andelē. Festivāla sajūta bija manāma katrā Siguldas novada pagastā, norāda kultūras centrā.

2022.gadā starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” tēma ir “Spēle” un moto “Nāc ar mani spēlēties”. “Baltica” kopš 1987.gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.