Menu
 

Nākamnedēļ notiks starptautiskais džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ no 21. līdz 23. jūlijam notiks ikgadējais starptautiskais džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival", informēja organizatori.

Atjaunotajā Saulkrastu pilsētas estrādē trīs vakarus muzicēs izcili džeza mākslinieki no Spānijas, Slovēnijas, Polijas, Šveices, džeza mūzikas dzimtenes ASV un Baltijas valstīm. Koncertu apmeklētājiem būs iespēja klausīties džezu, fanku, tango un flamenko, bosanovas un dienvidu skaņu sajaukumu, bigbendus un diksilendu.

Šogad "XXIV Saulkrasti Jazz Festival" galvenais viesis būs saksofonists no Spānijas Kiko Berengers (Kiko Berenguer), kurš džeza un flamenko mūzikas žanros muzicēs kopā ar Vidzemes kamerorķestri sestdien, 23.jūlijā, festivāla noslēguma koncertā.

Festivālu uz galvenās skatuves Saulkrastu pilsētas estrādē ceturtdien, 21.jūlijā plkst. 19 iesāks konkurss "VI Baltijas Bundzinieku līga 2022", kurā tiks noskaidrots spēcīgākais jaunais bundzinieks Baltijā.

Kā nākamie uz skatuves kāps trombonista Laura Amantova kvartets un dziedātāja Rūta Dūduma no Latvijas. Amantova kvartetā muzicē arī taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs, basists Andris Grunte un bundzinieks Artis Orubs. Jaunajai koncertprogrammai mūziķi par iedvesmas avotu izvēlējušies latviešu tautas mūziku. Ritovs un Amantovs aranžējumus veidojuši gan elegantā kamerstilā, gan ciešā džeza un tautas mūzikas sintēzē, piedāvājot arī svaigu un mūsdienīgu skatījumu uz labi zināmām latviešu tautasdziesmu melodijām.

Koncertu noslēgs spāņu vokāliste Laura Kubi (Lauru Cubi) un poļu saksofonista Adama Venta (Adam Wendt) grupa, kurā muzicē arī akordeonists Pavels Zagaņčiks (Pawel Zaganczyk) un kontrabasists Jaroslavs Stokovskis (Jaroslaw Stokowski). Kubi un "Adam Wendt Acoustic Band" izpildījumam piemīt īpašs tango mūzikas, bosanovas un dienvidu skaņu sajaukums ar slāvu romantisma nokrāsu jeb, kā to raksturo organizatori, "spāņu dvēseles un poļu sirds".

Piektdien, 22.jūllijā ikvakara koncertu uz galvenās skatuves plkst.20 atklās slovēņu pianists, akordeonists un dziedātājs Urošs Peričs ar pašmāju bigbendu "Mirage Jazz Orchestra", kurā muzicē vairāki vadoši Latvijas džeza mūziķi un kas šogad sasniedzis pilngadību jeb svin 18. jubileju.

Pēc viņiem uzstāsies fanka trio no Šveices "The Next Movement", kuru mūzikā dzirdama arī R&B ietekme un blūzs no Džeims Brauna, Prinsa un Džimija Hendiksa līdz pat Mailsam Deivisam. Trio sastāvā ir bundzinieks, dziedātājs un grupas vadītājs Dž. Dž. Fluks (J.J. Flueck), basists Paskāls "P" Kesers (Pascal "P" Kaeser) un ģitārists Sems Zīgentālers (Sam Siegenthaler).

Noslēguma koncertu sestdien jau plkst.18 atklās mūziķi no ASV Nebraskas universitātes Omahā "UNO Jazz Combo", kuri uzstāsies kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza katedras studentu kombo.

Kā nākamie uz skatuves kāps Kauņas bigbends un jaunās paaudzes lietuviešu džeza dziedātāja Laura Budreckīte (Lauru Budreckyte) ar īpašu veltījumu džeza leģendai Ellai Ficdžeraldai.

Koncertu noslēgs viens no spožākajiem un izteiksmīgākajiem savas paaudzes saksofonistiem Berengers ar kvartetu, kas muzicēs kopā ar Vidzemes kamerorķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā džeza un flamenko mūzikas žanros.

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī šogad festivāls piedāvās vairākus bezmaksas koncertus, kas ceturtdien un piektdien notiks Saulkrastu Saules laukumā, pie kultūras nama "Zvejniekciems" un kafejnīcā "Pozitīvās Straumes" Pabažu ezera krastā. Šo koncertu programma atrodama festivāla mājaslapā www.saulkrastijazz.lv.

Festivāla direktors, bundzinieks Raimonds Kalniņš priecājas, ka grūtais Covid-19 laiks ir aiz muguras un atdzīvojas kultūras dzīve gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Lai arī šogad "Saulkrasti Jazz Festival" ierastās nedēļas vietā norisinās trīs dienas, aizvien nemainīgs paliekot festivāla kvalitātes zīmols, atvedot uz Saulkrastiem pasaules līmeņa džeza mūziķus.

Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls ir zināms džeza mūzikas interesentiem un mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem, iepriekš uzsvēruši pasākuma rīkotāji.

Kopš 1997.gada festivāls notiek katru gadu jūlijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.