Menu
 

Septembra beigās Jūrmalā piekto reizi priecēs Baltijas jūras koru konkurss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.balticchoir.com Foto - www.balticchoir.com

No 23. līdz 25.septembrim Jūrmalā piekto reizi notiks Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kurā uzstāsies kori no sešām Baltijas jūras valstīm - Zviedrijas, Somijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Par Grand Prix ieguvēja titulu sacentīsies zēnu koris "Ąžuoliukas" (Lietuva), jauktais koris "Hägersten A Cappella" (Zviedrija), sieviešu koris "Musmari" (Igaunija), Turku Konservatorijas kamerkoris (Somija), Poznaņas Tehnoloģiju universitātes koris "Volantes Soni" (Polija), kā arī divi pašmāju kolektīvi - jauktais koris "Ventspils" un Emīla Dārziņa jauktais koris. Pasākums tiks translēts tiešraidē kanālā "RigaTV24" un "Facebook Live", informē konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Ik septembri konkurss Jūrmalā pulcē vairākus simtus koru dziedātāju no dažādām pasaules valstīm, kā arī vietējos kormūzikas interesentus un profesionāļus. "Ļoti priecājos, ka pēc divu gadu pārtraukuma mūsu konkurss atkal varēs notikt. Protams, pa šiem gadiem pasaules kārtība ir ļoti būtiski mainījusies, taču kormūzika ir dzīva un spēj iedvesmot daudzus jo daudzus! Ņemot vērā ģeopolitisko fonu, nav pārsteigums, ka šogad dalībnieku skaits ir mazāks un to vidū lielāka interese ir tieši no Baltijas jūras valstīm," stāsta konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols. "Mūsu mērķis nav mainījies - mēs arvien vēlamies veicināt Latvijas kā kultūrvalsts atpazīstamību un ilgtermiņā veidot kvalitatīvu starptautisku koru konkursu ar ambīciju tuvākajā nākotnē kļūt par prestižā Eiropas koru Grand Prix posmu," turpina J.Ozols.

Koru sniegumu vērtēs profesionāla starptautiska žūrija, kuras sastāvs tiks izziņots septembrī. Obligātā skaņdarba "Amor vincit omnia" ("Mīlestība uzvar visu") autore ir latviešu komponiste Selga Mence. "Ar prieku komponēju skaņdarbu šim konkursam. Komponistam tas ir interesants radošs izaicinājums - nelielas formas darbā radīt iespējas korim parādīt savu meistarību dažāda rakstura tēlos, kā arī sacerēt šīs kompozīcijas trīs līdzīgus variantus - sieviešu, vīru un jauktajam korim. Tekstu izvēlējos latīņu valodā - skanīgā un viegli dziedamā. Lai mīlestība un dziesma uzvar!" pauž S.Mence.

Trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori iegūs naudas balvas: Grand Prix jeb 1.vietas ieguvējs saņems mākslinieces Gintas Grūbes veidoto Jūrmalas pilsētas kausu un "Latvijas Valsts mežu" lielo balvu - 3500 eiro, 2.vietas ieguvējs - 2000 eiro naudas balvu, bet 3.vietas ieguvējs - 1000 eiro. Papildus tiks pasniegta Labākā diriģenta balva (500 eiro), Labākā obligātā skaņdarba interpreta balva (250 eiro), kā arī Skatītāju simpātijas balva, vēsta I.Vasiļjeva.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.