Menu
 

Nacionālā bibliotēka 103.dzimšanas dienā piedāvās plašu notikumu programmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.facebook.com/lnb.lv Foto - www.facebook.com/lnb.lv

Atzīmējot 103.dzimšanas dienu, 27.augustā no plkst.11.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicina uz svētku svinībām, kuru laikā piedāvās plašu notikumu programmu. Būs iespēja gan apmeklēt izstādes un radošās darbnīcas, spēlēt spēles un piedalīties viktorīnās, gan klausīties koncertus un skatīties kino, gan piedalīties skeitborda sacensībās, vērot sportistu paraugdemonstrējumus un, protams, baudīt Rīgas panorāmas skatu no LNB kores 11.stāvā. Par gardām maltītēm gādās kafejnīca "Borščs pie ukrainietēm", informē LNB pārstāvji.

Ilustrāciju vēstures iepazīšanu pastāvīgajā ekspozīcijā "Grāmata Latvijā" papildinās praktiska darbnīca, kurā ikvienam būs iespēja izmēģināt drukāšanu ar iespiedpresi. Īpaši izveidota jautājumu lapa ļaus iepazīt ilustrāciju vēsturi un dažādās to radīšanas tehnoloģijas.

Gaidāmas arī ekskursijas: "Modināšana. Stāsts par hernhūtiešiem" (5.stāvā), kuru vadīs Pauls Daija un Beata Paškevica, un "Gadsimta lieciniece. Satikšanās ar Valentīnu Freimani" (4.stāvā), kuru vadīs Anita Uzulniece un Margarita Zieda, stāsta LNB.

Bērnu literatūras centrā priecēs orientēšanās spēle visai ģimenei "Pasaku meža detektīvs", radošās aktivitātes bērniem "Katram sava īsgrāmatiņa" un "Ūsaini astains stāsts bērniem", kā arī mākslinieces, bērnu grāmatu ilustratores Natālijas Pudalovas izstāde (7.stāvā pie Bērnu literatūras centra). Savukārt 1.stāvā būs pieejamas "Brain Games" galda spēles visai ģimenei.

Interesentiem būs iespēja piedalīties arī komandu prāta spēlē viktorīnā "Grāmattārps" (1.stāvā, kafejnīcas "Klīversala" telpās), kurā būs jautājumi par bibliotēkām, grāmatām un vispārīgām tēmām. Muzikālajā programmā "Koncertpastaiga Gaismas pilī" gaidāmi Rīgas projektu kora, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu muzikāli priekšnesumi dažādās vietās bibliotēkā (sākums 1.stāva ātrijā), vēsta LNB.

Ekstrēmā sporta programmā "Ielēc 103!" pie LNB galvenās ieejas notiks skeitborda minisacensības triku meistarībā trīs kategorijās (atvērtā, meiteņu, amatieru). Savukārt pēc tam Ziedoņa zālē tiks demonstrēts dokumentālās filmas "Gads no malas" seanss. To papildinās videointervija ar pasaulē titulēto latviešu skeitbordistu Madaru Apsi, kā arī tikšanās ar filmas veidotājiem un varoņiem. Režisora Nila Alvara Neļķa dokumentālā mākslas filma "Gads no malas" prezentē alternatīvo sporta veidu daudzveidību un to pārstāvētos labākos Latvijas sportistus.

Visos pasākumos ieeja un dalība bez maksas, atzīmē LNB pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.