Menu
 

Jūrmalā aicina uz Dzejas dienām pie Raiņa priedēm, uz izrādēm un radošām darbnīcām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Dzejas dienu norisēs Jūrmalā šogad aicina uz ikgadējo pasākumu pie Raiņa priedēm, uz dzejas izrādēm, radošām nodarbībām un tikšanos ar dzejniekiem Jūrmalas kultūrvietās, sniedzot iedvesmu dzejas lasīšanai, baudīšanai un arī radīšanai.

Dzejas lasījumi un laikmetīgā deja pie Raiņa priedēm

Jau 58.gadu pie Raiņa priedēm Pumpuros (Amatas ielas galā) notiks tradicionālais Dzejas dienu pasākums, šogad – 11.septembrī plkst.15.00, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā. Latviešu dzejas dižgarus Raini un Aspaziju godinās pasākumā “Lielie meistari”, kur dzeja tiks izteikta gan vārdos, gan dejā un mūzikā. Aspazijas un Raiņa dzeju lasīs aktieri Jana Ļisova un Emīls Krūmiņš, dzejas lasījumus papildinās laikmetīgā deja Madaras Luīzes Muzikantes horeogrāfijā un mūzika Egila Leimaņa ģitārspēles izpildījumā.

“Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi” Kauguru Kultūras namā

11.septembrī plkst.18.00 Kauguru Kultūras namā (Raiņa ielā 110) uz izrādi “Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi” aicina aktieris Mārtiņš Vilsons: “Vēlos skatītājus aizvest prom no steigas un ikdienības. Rosināt padomāt par laiku, par vērtībām, par mīlestību.” Dzejas izrāde atklās Čaku ne tikai kā mīlestības dzejnieku, bet arī jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi, stāsta valstspilsētas administrācijā.

Dzeja un mūzika bibliotēkā

Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā (Strēlnieku prospektā 30, Dubultos) 12.septembrī plkst.17.00 norisināsies pasākums “Mīlestības dārzs” – tikšanās ar literāti, vairāku dzejas krājumu autori Rasmu Urtāni, kas sevi sauc par mīlestības dzejnieci, un vijolnieku Reini Galenieku. Pasākuma apmeklētāji tiks aicināti ieklausīties dabas dāvātos dzejas un mūzikas motīvos.

“Rainis un jūra” Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

10.septembrī plkst.15.00 Raiņa un Aspazija vasarnīcā (Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) tiks atklāta izstāde “Rainis un jūra”. Izstādes pamatā izmantoti spilgtākie Raiņa jūru izteicošie tēli, simboli un krāsas, kas atklāj Raiņa un jūras attiecību filozofisko līmeni, gan dzīves vides apzināto izvēli, tiecoties pēc dzīves kvalitātes uzlabošanas, kuru sniedz jūras tuvums. Izstādi papildina mūsdienu cilvēka un jūras attiecību atainojums, atspoguļojot jūrmalnieku stāstus par jūras nozīmi viņu dzīvē, vēsta valstspilsētas administrācijā.

“Raiņa telpa” Jūrmalas muzejā

Jūrmalas muzejā (Tirgoņu ielā 29) iekārtotajā multimediālajā ekspozīcijā “Raiņa telpa. Plašums. Dziļums. Bezgalība” var ieklausīties Raiņa dzejas interpretācijās. “Raiņa telpas” autors ir mākslinieks Ivars Mailītis.

Dzejas dienu pasākumi ģimenēm ar bērniem

9.septembrī plkst.12.00 Kauguru Kultūras namā (Raiņa ielā 110) notiks Dzejas dienu pasākums bērniem, taču uz to laipni aicināts ikviens dzejas mīļotājs un interesents, norāda valstspilsētas administrācijā. Ar izrādi “Kā atnāk dzejolis” pasākumu ievadīs jauniešu teātra “Eksperiments” dalībnieki, kam sekos tikšanās ar izrādē izskanējušo dzejoļu autori, dzejnieci Ivetu Skapsti.

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas (Strēlnieku prospektā 30) Bērnu nodaļā no 12. līdz 15.septembrim būs atvērta interaktīva izstāde “Atrodi dzejoli”, kurā bērni pēc īpaši sagatavotām norādēm varēs uzmeklēt dzejolīšus, kas paslēpti bibliotēkā.

24.septembrī plkst.11.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) ģimenes ar bērniem aicinātas uz radošo darbnīcu “Dzejas dienas manā grāmatiņā”. Būs iespēja iepazīties ar Raiņa un Aspazijas dzejoļiem, minēt mīklas un meklēt pazudušos burtus, radīt un ilustrēt savu dzejoļa grāmatiņu, stāsta valstspilsētas administrācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.