Logo
Drukāt šo lapu

"Pērkona" bundzinieks Ikars Ruņģis sargājis cietumus Krievijā Apriņķis.lv

"Pērkona" bundzinieks Ikars Ruņģis sargājis cietumus Krievijā Publicitātes foto

Aktīvā koncertsezona sākusies arī grupas "Pērkons" bundziniekam Ikaram Ruņģim – kopš pagājušās nedēļas viņš kopā ar saviem skatuves kolēģiem piedalās šā gada jubilāru Jura Kulakova un Ievas Akurateres 60 gadu jubilejas koncerttūrē, turklāt nupat pabeigts darbs pie "Pērkona" jaunā studijas albuma "Septiņos no rīta. "Pērkona" kopoto ierakstu 7. albums (1983.–2018.)" ieraksta. Un vēl pagājušonedēļ klajā nāca Ikara grāmata "Cietumsargs ar bungu kociņiem", kurā aprakstītas gan mūzikas skolas gaitas Liepājā un dienests armijā, gan sadarbība ar grupu "Pērkons".

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Dienot armijā, sargāju cietumus Krievijā, Voroņežas pusē.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Kad pēc diviem dienestā pavadītiem gadiem mēģināju Pļaviņās nobalsot auto un divās stundās neviens neapstājās. Nebiju Latvijā bijis divus gadus, un tik ļoti gribējās mājās, bet nekā. Tuvākais autobuss bija pēc trim stundām... To arī beigās sagaidīju, un tas emocionāli bija īsts sprādziens!

Kas jūs iedvesmo darbam?

Dažādi sīkumi, kas mainās. Un darbi ir dažādi. Ir tādi, kuriem nekas neiedvesmo. Vienkārši jādara, un viss.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Siermaizītes no rīta ar tēju un medu, ko brokastīs ēdu nu jau gadus divpadsmit, jo neko citu negribu. Kopš sāku medu lietot katru rītu, pat iesnas gadās reizi četros gados.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Īsti vairs tādu nav... Nedzeru, nesmēķēju. Neinteresanti, pat varētu teikt – piedzīvojumu skaits samazinājies uz pusi!

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

"Pink Floyd" koncerts Kauņas "Žalgiris" arēnā! Bez šaubu ēnas. Tas bija spēcīgi! Pirmo reizi "Pink Floyd" dzirdēju kasešu magnetofonā 1978. gadā, kad man bija divpadsmit gadi. Likās neticami, ka ir tik skaista mūzika!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Ieteiktu palasīt Ēriku Mariju Remarku, un var sākt ar "Trīs draugiem". Humoram un veselībai – "Šveiku". No filmām – franču 80. gadu kino, piemēram, filmu "Dīva".

Kādu mūziku klausāties?

Mājās nemaz un neko. Reizēm, braucot mašīnā, uzlieku kādu CD.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Nav man tādas iecienītas pusdienošanas vietas. Visbiežāk, ja pusdienoju pilsētā, pirms skolas ieeju "Picu darbnīcā" Bauskā un parasti ņemu peperoni picu. Ļoti ņipra!

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024