Menu
 

Režisores Lindas Oltes filma "Māsa" saņēmusi divas godalgas Varšavas festivālā

  • Autors:  LETA
Foto – Aija Melbārde Foto – Aija Melbārde

Režisores Lindas Oltes debijas spēlfilma "Māsas" A klases kinofestivālā Varšavā saņēmusi divas godalgas, informēja filmas veidotāju pārstāvji.

Filma godalgota kā labākā filma konkursā "1-2", kas veltīts režisoru pirmajām un otrajām filmām, kā arī ieguvusi starptautiskās kinokritiķu žūrijas "Fipresci" balvu par labāko Austrumeiropas debiju.

Filma "Māsas" ir sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām paveras iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Deviņgadīgā Diāna ir laimīga, ka viņai beidzot būs īsta ģimene, bet trīspadsmitgadīgā Anastasija nolemj darīt visu, lai atrastu savu bioloģisko māti.

Filmas režisore un scenārija autore ir Linda Olte, operators inscenētājs - Aleksandrs Grebņevs, komponists - Federiko Kampana, māksliniece - Laura Dišlere, montāžas režisori - Linda Olte un Andris Grants, skaņu režisors - Aleksandrs Vaicahovskis, kostīmu māksliniece - Zīglinde Mihaēlere, grima māksliniece - Aija Beata Rjabovska. Galveno lomu atveido Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolniece Emma Skirmante, kurai šis projekts ir pirmā pieredze kino. Pārējās lomās ir Gerda Aljēna, Katrīna Krēsliņa, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Viktorija Meijersa-Greja, Nīls Makgerrijs, Igors Šelegovskis, Indra Briķe.

Filma tapusi "Trickster Pictures", "Fenixfilm", "Deep Sea Studios" un "Albolina Film" kopprodukcijā ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda, Latvijas Kultūras ministrijas, Latviešu fonda, Latvijas Televīzijas, "IDM South Tyrol" un "Eurimages" finansiālu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.