Menu
 

Siguldā un Ādažos skanēs Sinatras dziesmas Ziemassvētku noskaņās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldā un Ādažos skanēs Sinatras dziesmas Ziemassvētku noskaņās Publicitātes foto

25. decembrī kultūras centrā "Siguldas devons" un 28. decembrī Ādažu kultūras centrā ar koncertprogrammu "Sinatra Ziemassvētkos" viesosies populārais solists un mūziķis Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends. Apjomīgajā koncertprogrammā izskanēs leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras Ziemassvētku repertuārs, kā arī labi zināmi un atpazīstami populārākie Sinatras skaņdarbi.

Klausītājiem būs iespēja iepazīt līdz šim nedzirdētas un mūziķu iepriekš neatskaņotas Frenka Sinatras dziesmas un īpašā svētku noskaņā baudīt Sinatras populārākos skaņdarbus Daumanta Kalniņa izpildījumā un skatuves tēla atveidojumā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Programmas solists Daumants Kalniņš karjeru sācis deviņu gadu vecumā, mācījies Rīgas Doma kora skolā, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju divās specialitātēs – obojas spēlē un džeza vokālā. Vairākkārt sadarbojies ar Latvijā atzītiem un profesionāliem kolektīviem: Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori, Latvijas Nacionālo teātri, Valmieras Drāmas teātri, orķestri "Rīga" un citiem. Daumants saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp pirmo vietu konkursā "Jazz Voices" (Lietuva, 2009), Grand Prix konkursā "Nomme Jazz" (Igaunija, 2010) un "Riga Jazz Stage" (2015). Viņš ir arī divkārtējs Lielās mūzikas balvas Publikas simpātiju balvas ieguvējs (2012, 2015), vēsta pasākuma organizatori.

Patlaban Daumants Kalniņš realizē muzikālās idejas savā džeza kvintetā, muzicē Latvijas Nacionālās operas orķestrī, uzstājas ar ģitāristu Kasparu Zemīti, kopā ar Jelgavas bigbendu iestudējis programmu – veltījumu Frenka Sinatras simtgadei – un ar jaunām koncertprogrammām koncertē visā Latvijā.

Jelgavas bigbends dibināts 1991. gadā, kas apvieno visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastus. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi, tā mākslinieciskais vadītājs ir Raitis Ašmanis. Bigbends piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos – festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, norāda pasākuma rīkotāji.

Biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.