Menu
 

Inese Galante un izcili Latvijas mūziķi gatavo Ziemassvētku koncertu Doma baznīcā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Inese Galante un izcili Latvijas mūziķi gatavo Ziemassvētku koncertu Doma baznīcā Publicitātes foto

Ziemassvētku priekšvakarā Ineses Galantes fonds turpina ilggadējās tradīcijas un gatavo klausītājiem pirmssvētku dāvanu: 8. decembrī Doma baznīcas īpašajā atmosfērā notiks klasiskās un garīgās mūzikas koncerts “Ziemassvētku prelūdija”, kurā piedalīsies spilgti Latvijas mūziķi un Ineses Galantes jaunie talanti, informē pasākuma organizatori.

Koncertā uzstāsies izcili un klausītāju iemīļoti Latvijas mākslinieki: baroka mūzikas izpildītājs kontrtenors Sergejs Jēgers, pasaulē pazīstamais komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, virtuozais pianists un prestižu starptautisko konkursu laureāts Andrejs Osokins un Jāzepa Mediņa Rīgas Pirmās mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā. Viesus priecēs arī Latvijas operdziedātāja, publikas mīlule, dziļi izjustā soprāna īpašniece Inese Galante, vēsta pasākuma rīkotāji. Ilggadējie koncerta apmeklētāji apgalvo, ka tieši ar to viņiem sākas īstie Ziemassvētki.



“Mēs ar pietāti veidojam projektu “Ziemassvētku prelūdija”, jo laikā pirms gadu mijas svētkiem visiem ir īpaši nepieciešamas sajūtas par brīnumu, prieku, apskaidrību, būšanu kopā ar mīļajiem, bet ar šo koncertu mēs aicinām atbalstīt ģimenes vērtības. Šāds pasākums ir jāapmeklē visai ģimenei. Bieži vien mūsu koncerti ir pirmie, ko apmeklē jaunie klausītāji. Un ir ļoti patīkami redzēt, kā viņi atgriežas atkal un atkal.

Īpaši vēlos pieminēt “Ziemassvētku prelūdijas” norises vietu. Doma baznīca ir Rīgas simbols un viena no tās svarīgākajām vietām. Tā ir arī lielākā viduslaiku katedrāle Baltijā. Koncerta laikā mēs baznīcu izrotājam ar Ziemassvētku gaismiņām, tas ļauj mūsu viesiem pilnībā izjust svētku un brīnumu atmosfēru,” stāsta projekta organizatore, operas dīva Inese Galante.



Viens no Ineses Galantes fonda svarīgākajiem mērķiem – atbalsts jaunajiem mūziķiem. Dažādos laikos uzstāšanās šajos koncertos ir veicinājusi jaunu talantu atpazīstamību, šie mūziķi tagad ir populāri gan Latvijā, gan citās valstīs. Viņu vidū ir Jānis Bombizo-Fedotovs (Latvijas Lielā mūzikas balva nominācijā “Gada jaunais dziedātājs”, 2014), Daumants Liepiņš (3. vieta Piektajā starptautiskajā Džeimsa Motrama pianistu konkursā Karaliskajā mūzikas ziemeļu koledžā, 2016), Aigars Raumanis (1. vieta Latvijas pūtēju orķestru diriģentu konkursā, 2016), Līga Griķe (1. vieta konkursā “London Grand Prize Virtuoso”, 2016; Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunā mūziķa gada balva, 2016) un citi.

Arī šoreiz Ineses Galantes jaunie talanti piedalīsies “Ziemassvētku prelūdijā” kopā ar profesionāliem mūziķiem. Taču ar to muzikālās dāvanas nebeigsies: skatītājus gaida neskaitāmi pārsteigumi, bet svētku neaizmirstamā atmosfēra piepildīs vietu dvēseles ar mieru, ļaus aizmirst skumjas un ikdienas rūpestus, norāda organizatori.

Koncerts paredzēts visu vecumu klausītājiem. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.