Logo
Drukāt šo lapu

Lāčplēša dienas koncertā Ķekavā izdejos un izdziedās novada vēsturi

Lāčplēša dienas koncertā Ķekavā izdejos un izdziedās novada vēsturi Publicitātes foto

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina uz novada bērnu un jauniešu kolektīvu lielkoncertu “Upe, kas saucas par tautu”, kas notiks Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 19.00 Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa zālē. Bezmaksas ielūgumus uz šo pasākumu var saņemt no 18. oktobra Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrā.

“Pasākuma dalībnieki ar dziesmu un deju palīdzību vedīs apmeklētājus cauri Ķekavas novada stāstam no senas pagātnes, kad Daugavas krastā apmetās pirmie iedzīvotāji, līdz mūsdienām un mēģinās ieskicēt vīziju par to, kādi mēs iesoļosim nākamajā Latvijas simtgadē. Kopā vīsies tradicionālais ar moderno, plūdums ar ritmu, skanīgi soļi un vēl skanīgākas balsis,” stāsta Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece Elīzabeta Krēģere.

Ar šo lielkoncertu tā rīkotāji vēlas Latvijas simtgades priekšvakarā ieskandināt svētkus un dot iespēju novada bērnu un jauniešu kolektīviem tajos būt kopā, sajust latviešu tautas ceļa plūdumu un atsperties tālākajam ceļam.

Kā norāda E. Krēģere, koncertā piedalīsies gan dziedātāji, gan dejotāji, gan spēlētāji, kopā vairāk nekā 15 kolektīvu no visa novada. Ķekavu pārstāvēs: bērnu deju kolektīvs "Daina", tautas deju ansamblis "Zīle", hiphopa deju studija “JVDance Club”, Ķekavas vidusskolas jauktais koris, Ķekavas vidusskolas zēnu koris, Ķekavas vidusskolas 2.–4. klašu koris, "Gaismas tilta 97" sākumskolas koris, Ķekavas vidusskolas deju kolektīvs "Ķekaviņa", mūsdienu deju grupas “Mini versija", "Mazā versija", "Versija".

Baložus koncertā pārstāvēs: Baložu vidusskolas bērnu deju kolektīvi “Trejdeviņi”, tautas deju kolektīvs "Trejdeviņi", jauniešu ansamblis "Vivo", popgrupas “Mazā Anima” un “Anima”, koklētāju ansamblis "Sakta". Savukārt Katlakalnu pārstāv jauniešu deju kolektīvs “Katlakalns” un Pļavniekkalna sākumskolas 3.–6. klašu ansamblis, kā arī bērnu vokālais ansamblis “Lai skan”.

Koncerta mākslinieciskā komanda: režisore Linda Arhinoviča, režisores asistents Ēriks Laime-Babris, mākslinieciskās vadītājas Vita Priede un Inga Lagzdiņa, producente Elīzabeta Krēģere. Koncertu organizē Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbībā ar Ķekavas pagasta kultūras centru, Ķekavas vidusskolu un Ķekavas Tūrisma informācijas centru.

Lielkoncerts notiks Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa zālē, ieeja pasākumā ar ielūgumiem. Ielūgumus iespējams saņemt Ķekavas Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 26). Tie ir bez maksas, taču sēdvietu skaits ir ierobežots, vēsta E. Krēģere.

Pirms koncerta par godu Lāčplēša dienai notiks tradicionālais lāpu gājiens no Ķekavas kultūras nama līdz koncerta norises vietai – Ķekavas vidusskolas sporta kompleksam.

 

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024