Menu
 

Komponisti Jeļenu Lorēnu Švilpi darbam iedvesmo talantīgi audzēkņi Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 16. līdz 19. decembrim Rīgā norisināsies starptautiskais vokālās mākslas festivāls “Riga Symphony”, kurā pulcēsies jaunie izpildītāji no Latvijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Šveices, Grieķijas, Kazahstānas, Armēnijas, Gruzijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Komponiste, festivāla rīkotāja un prezidente Jeļena Lorēna Švilpe stāsta, ka festivāla laikā notiks gan meistarklases, gan konkurss, kuru vērtēs starptautiska žūrija, lai atrastu skaistākās balss īpašnieku.

“Būs arī tradicionālā Baltā balle un lielais galā koncerts, kura laikā pasniegsim gan “Grand Prix”, gan “Diamond Voice” balvu, gan manu īpašo balvu. Jūtos ļoti gandarīta par jaunajiem talantiem, kas, pateicoties šim festivālam, gūst iespēju augt un attīstīt savu karjeru mūzikā,” norāda Jeļena, piebilstot, ka visi festivāla koncerti būs skatāmi gan klātienē, gan festivāla lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Peldējos Sarkanajā jūrā ar haizivīm.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Kad uzzināju, ka gaidu bērnu. Un tādi brīži manā dzīvē ir bijuši trīs.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Talantīgi audzēkņi – viņu motivācija un sasniegumi.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Vismaz piecas reizes nedēļā dienu iesāku ar peldi baseinā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Dikti patīk garšīgi paēst, īpaši desertus.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Viss dzīvē ir pārejošs. Nevajag steigties.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem? 
“Netflix” seriāls “Dāmas gambīts” (“The Queen’s Gambit”) par šaha brīnumbērnu Elizabeti. Grāmata – Lenī Rīfenštālas (Leni Riefenstahl) memuāri jeb biogrāfija.

Kādu mūziku klausāties?
Ļoti daudzveidīgu. No klasiskās un roka balādēm līdz repam un indiešu mantrām. Galvenais, lai mūzika skar dvēseles stīgas. Žanrs ir tikai formāts, un rezultātā dvēselei nav starpības, kurš žanrs tas ir. Ja uzrunā, tad uzrunā.

Kāds ir jūsu spontānākais, nepraktiskākais pirkums?
Brauciens uz Parīzi dzimšanas dienā, kur nopirku ilgi kārotās kurpes.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šodien un Latvijā. Neraugoties uz mūsu laika izaicinājumiem, mums ir fantastiskas iespējas un potenciāls pašizpausmei un attīstībai, kā arī sava droša un neatkarīga valsts un kultūras bagāta tauta!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.