Menu
 

Siguldas novada bibliotēkas logus rotā ukraiņu ģimenes radīti lielformāta mākslas darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada bibliotēkā aplūkojami Ziemassvētku logu rotājumi, ko radījusi ukraiņu māksliniece. Bibliotēkas logus rotā balti, “Vytynanki” papīrtehnikā radīti lielformāta mākslas darbi ar Ziemassvētku motīviem.

“Vytynanki” ir papīra griešanas mākslas veids. Radošos darbus veidojusi mūziķes, ukraiņu nacionālā instrumenta – bandūras – virtuozes Darjas Leleko mamma māksliniece Jeļena Vedmicka (Елена Ведмицкая), kura dzīvo Ukrainas pilsētā Mikolajivā. Māksliniece pēc karadarbības sākšanās vairākus mēnešus dzīvoja Latvijā, ciemojās Siguldā. Jeļena Vedmickaja raksta: “Esmu iemīlējusi Siguldu un caur saviem darbiem es atstāju daļiņu sevis Latvijā. Man ir liels pagodinājums darbus izstādīt Siguldā!”

Siguldas novada pašvaldībā īpaši norāda, ka darbi radīti šā gada decembrī, kad Ukrainā vēl joprojām norisinās kara darbība. Ienaidnieki pielikuši visas pūles, lai apgrūtinātu radošo procesu – elektrības pārrāvuma dēļ nācās darbus veidot pustumsā, sveču gaismā. Mikolajiva ir Ukrainas dienvidu pilsēta, kura daudzus mēnešus cieta Krievijas artilērijas apšaudēs, jo atradās vistuvāk frontes līnijai, kamēr Krievijas armija bija okupējusi Dņepras labo krastu. Raķešu triecienos cietusi kritiskā infrastruktūra, kas nozīmē, ka iedzīvotājiem piekļuve elektrībai vai siltajam ūdenim ir pavisam limitēta.

Bibliotēka aicina palūkoties augšup uz logiem, lai priecātos par mākslas darbiem un rastu gaišu piepildījumu sirdī šajā Ziemassvētku laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.