Menu
 

Dokumentālā filma "Pauze" stāstīs par Latvijas lauku un mazpilsētu kultūras namu dzīvi pandēmijas laikā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kad globālā pandēmija sasniedza Latviju, daudzās jomās tika pieņemti dažnedažādi regulējumi un ierobežojumi. Dokumentāla filma “Pauze” ir liecība tam, kā dzīvoja Latvijas lauku un mazpilsētu kultūras un tautas nami tad, kad Covid-19 izplatība bija vislielākā. Filmas pirmizrāde notiks 8.janvārī Alsungas kultūras namā.

“Kad pasaulē notiek kas negaidīts, cilvēkus visvairāk interesē, kā tas ietekmē viņu dzīvi. Tāda ir mūsu daba – saprast un censties pieņemt pārmaiņas, citādi ikdiena, darbs, draugi, atpūta un daudzas citas pašsaprotamas lietas var kļūt bezjēdzīgas un liekas,” vēsta filmas veidotāji.

Viņi ir apkopojuši vairāku desmitu kultūras namu vadītāju stāstus un viedokļus. Intervijas ierakstītas pandēmijas laikā, ievērojot epidemioloģiskos sanitāros noteikumus.

Kā pārdzīvot visu to, ko nedrīkst? Atceltas, faktiski – pārtrauktas izrādes, koncerti, mēģinājumi, pulciņi un nodarbības. Gandrīz visa darbošanās – tikai attālināti. Kultūras nams kļūst tukšs. Vai miris? Vai tikai pauze? Kam tas ir svarīgi? Cik tas ir nozīmīgi? Kā un ko darīt?

Cilvēki, kuri uztur ikdienas kultūras vidi ārpus Rīgas, ir dažādi, tāpat dažāda ir viņu pieredze un attieksme. Cik tur kopīgā, cik atšķirīgā – par to dokumentālajā filmā “Pauze”.

Filma veidota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, režisore Indra Vaļeniece, operators Armands Kaņepe, montāžas režisore Diāna Mikanova. Producents – biedrība “DrKT”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.