Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā uzstāsies leģendārais ģitārists Aivars Hermanis

Jūrmalā uzstāsies leģendārais ģitārists Aivars Hermanis Publicitātes foto

Svētdien, 28. oktobrī, plkst. 14.00 ciklā “Brīvdienu mūzika” Dzintaru koncertzālē būs iespēja tikties ar mūziķi, komponistu, aranžētāju, producentu un vienu no labākajiem Latvijas ģitāristiem Aivaru Hermani. Šis būs patiesi dzīvu sajūtu vakars sirsnīgi tuvā atmosfērā, sarunās, atklāsmēs un mūzikā ar leģendāro mūziķi. Koncertā piedalīsies arī ģitārists Ēriks Upenieks.

A. Hermanis, kurš dažādās aptaujās vairākkārt atzīts par Latvijas labāko ģitāristu, dziesmas sācis sacerēt jau 70. gadu sākumā. Vislielāko popularitāti šai jomā mūziķis izpelnījās kā grupas “Remix” dalībnieks, bet šobrīd radio un koncertos biežāk dzirdamas pēdējās desmitgadēs tapušās kompozīcijas, no kurām populārākās apkopotas dziesmu ciklā “Klusums starp mums” ar dziedātāja Igo dzeju, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

“Aivara Hermaņa komponista rokrakstam raksturīgs melodisms, smalka niansētība, viņa mūzikas noskaņu gradācija reti sasniedz kāpinātu dramatismu, vislielāko meistarību apliecinot tieši smeldzīgo noskaņu atklāsmes detaļās. Sevišķi dziesmās izpaužas Hermaņa inteliģentā spēja atklāt dzejnieku domas un jūtas, tām pieskaņojot mūzikas intonācijas. Savukārt ansambļa spēlē Aivars Hermanis ir lielisks partneris, smalkjūtīgs mūziķis uz skatuves, spējīgs iekļauties ikvienā kolektīvā,” izcilo mūziķi raksturo muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

A. Hermanis ir liepājnieks, mācījies Liepājas E. Melngaiļa Mūzikas vidusskolā klasiskās ģitāras, tautas instrumentu orķestra diriģenta un mūzikas pedagoga specialitātē. Mūziķa gaitās sācis, spēlēdams Liepājas grupās, restorānos un klubos. Kā profesionāls mūziķis spēlējis grupās “Suvenīrs”, “Tip Top”, “Modo”, “Opus”, “Remix”, Valsts TV un Radio vieglās un estrādes mūzikas orķestrī, Raimonda Paula ansamblī, Gunāra Rozenberga bigbendā un Laimas Vaikules grupā. Vairākkārt Mūzikas biedrības rīkotajās profesionāļu aptaujās atzīts par Latvijas labāko ģitāristu, atzīmē M. Pučka.

1991. gadā A. Hermanis nodibināja sabiedrību “Remix producentu grupa”, kura sarīkojusi ap 300 pasaulē pazīstamu mākslinieku koncertu. Darbojies arī kā lektors, piedalījies ar intelektuālo īpašumu saistītas likumdošanas dokumentu izstrādē Latvijā un sarakstījis e-grāmatu “Ievads mūzikas menedžmentā”.

A. Hermanis piedalījies vairāk nekā 1000 skaņdarbu ieskaņojumos un uzstājies neskaitāmos koncertos dažādās pasaules valstīs. Viņa komponista kontā ir vairāk nekā 100 dziesmu un instrumentālu kompozīciju. Izdoti divi autoralbumi – “Klusums starp mums” (1989) un “Plīvošana ar pilsētu” (1998) –, kā arī divi instrumentāli solo albumi: “Mans laiks” (2001) un “Liepājas iela” (2015). A. Hermaņa plaukstas atlējums redzams arī Latvijas mūziķu Slavas alejā Liepājā.

Turpinot klausītāju iemīļoto demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”, Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols 2018. gada rudenī aicina klausītājus uz koncertiem, kuros varēs tikties ar leģendāro ģitāristu un mūziķi Aivaru Hermani, bungu un dūdu grupu “Auļi”, kā arī dzirkstošo kameransambli trio “Art-i-Shock”, vēsta M. Pučka.

Cikla “Brīvdienu mūzika’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši un seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. 

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz trim pirmā pusgada koncertiem maksā tikai 21 eiro, un tas ir pieejams visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam koncerta dienā ir iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču, norāda M. Pučka.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024