Menu
 

Jūrmalā tiksies ar trimdas rakstnieci Agati Nesauli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā tiksies ar trimdas rakstnieci Agati Nesauli Publicitātes foto

27. oktobrī plkst. 16.00 ciklā "Kafija ar Aspaziju" Aspazijas mājā Dubultos (Z. Meierovica prosp. 18/20) notiks tikšanās ar zinātnieci un rakstnieci no ASV Agati Nesauli. Tiks svinēti rakstnieces jaunākā romāna "Zudušie Saulgrieži. Stāsts par trimdu un draudzību" atvēršanas svētki Jūrmalā.

"A. Nesaule ir sena Aspazijas mājas labvēle, kas savulaik piedalījusies Aspazijas mājas tapšanā, ziedojot grāmatas "Sieviete dzintarā" honorāru mājas kamīna izveidei. Tas gadiem mūsu pasākumus padarījis omulīgus un siltus," stāsta Aspazijas mājas izglītojošā darba vadītāja Baiba Freimane.

Rakstniece dzimusi 1938. gadā Latvijā. 20. gadsimta 40. gados piedzīvojusi kara un pēckara šausmas un nemieru pārvietoto personu nometnēs Vācijā. 1950. gadā ieradusies Amerikas Savienotajās Valstīs. Mācījusies Indianas Universitātē un Viskonsinas–Medisonas Universitātē un saņēmusi vairākus apbalvojumus, būdama angļu valodas profesore un Sieviešu studiju izveidotāja.

Viņa publicējusi akadēmiskos rakstus, literārās esejas un autobiogrāfisko romānu “A Woman in Amber: Healing the Trauma of War and Exile” (1995), kas saņēma Amerikas Grāmatu balvu. 1997. gadā romāns izdots Latvijā ar nosaukumu “Sieviete dzintarā”, vēsta Aspazijas mājas pārstāve.

Tikko apgādā “Vesta – LK” nācis klajā rakstnieces jaunākais romāns “Zudušie saulgrieži. Stāsts par trimdu un draudzību”. Grāmatas atvēršanas svētkos Jūrmalā būs iespēja iegādāties romānu ar rakstnieces autogrāfu. Sarīkojumā piedalīsies grāmatu apgāda "Vesta – LK" vadītāja Ligita Kovtuna un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēknes, informē B. Freimane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.