Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Grupa "Menuets" atklāj 50 gadu jubilejas koncerttūri

Foto: Grupa "Menuets" atklāj 50 gadu jubilejas koncerttūri Publicitātes foto

Grupa "Menuets", kas šogad svin 50 gadu jubileju, sestdien, 27. oktobrī, savu jubilejas tūri "Menuetam 50, Latvijai 100" atklāja Latgales vēstniecībā "Gors". Teju divas stundu ilgo koncertu, kurā skanēja gan Imanta Kalniņa pazīstamākās dziesmas, gan grupas dalībnieku Jura Sejāna un Adriana Kukuvasa agrīnie skaņdarbi, uzņēma ar ilgām stāvovācijām.

"Menuets" ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kas 70. gados kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd tā ir vecākā grupa Latvijā. Grupas pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā, nu "Menuets" 2018. gadā svin savu 50 gadu jubileju, informē organizatori.

Grupā muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Juris Kulakovs, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis. Interesants ir fakts, ka Adrians Kukuvass, Raimonds Bartaševičs, Leons Sējāns un Juris Sējāns ir pirmie Jūrmalas pilsētas Goda pilsoņi.

Nākamie divi koncerti jau 4. novembrī notiks Rīgā VEF Kultūras pilī, kur tiks svinēta grupas oficiālā jubileja, 22. un 24. novembrī – Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 23. novembrī – Jelgavas kultūras namā, 25. novembrī – Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", bet 15. decembrī – Krustpils kultūras namā, vēsta rīkotāji.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024