Menu
 

Pianists Andrejs Osokins aicina uz koncertiem "Osokins – Listam", tostarp Lojā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

16.martā tiks atklāta pianista Andreja Osokina jaunās koncertprogrammas “Osokins – Listam” koncerttūre, kas līdz pat gada beigām turpināsies dažādās zālēs visā Latvijā, 19.martā viesojoties arī Sējas Kultūras namā. Līdz ar koncertiem izziņota jauna pianista iniciēta ziedojumu vākšanas akcija Ukrainas atbalstam, informē mūzikas menedžere Daiga Bināne.

Koncertprogramma “Osokins – Listam” ir veltījums vienam no nozīmīgākajiem 19.gadsimta klaviermūzikas komponistiem un virtuoziem – Ferencam Listam, viņa daiļradei, personībai un dzīvei. Virtuozs, mīlnieks, filozofs, mūks, priesteris, domātājs, romantiskais un traģiskais varonis – šīs ir tikai dažas no viņa personības šķautnēm, kuras raksturo izcilā komponista sarežģīto mūžu un caurvij viņa mūziku. Kā Lista dzīvi, kas sākās Ungārijā, bet aizveda uz neskaitāmām vietām Eiropā, tā viņa daiļradi caurvij klejojumu tēma, kas ir arī viens no Andreja Osokina koncertprogrammas stūrakmeņiem. Pianists uzskata, ka Lista dzīves daudzveidība ļoti rezonē ar mūsu laiku, kad pasaulē viss strauji mainās un ikvienam jāspēj šīm pārmaiņām pielāgoties.

Sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā un labdarības fondu “Ziedot.lv” uzsākta jauna Andreja Osokina iniciēta ziedojumu vākšanas akcija “Spēka deva uzvarai!”. Tās laikā cilvēki aicināti ziedot universālo maltīšu komplektu iegādei, kas sadarbībā ar ukraiņu biedrību konfederāciju “Viche” tiks nogādāti ukraiņu karavīriem frontē. Akciju Andrejs Osokins uzsācis, gatavojoties jaunajai koncerttūrei, jo viņam kā mūziķim ir svarīgi koncertos ne tikai iedvesmot klausītājus ar izciliem skaņdarbiem, nodot viņiem miera, vienotības un cerības vēstījumu, bet arī aicināt visus turpināt palīdzēt Ukrainai, norāda D.Bināne.

“Nežēlīgajam karam Ukrainā nu jau apritējis gads, kas šķiet pilnīgi neticami. Mūsu atbalsts ukraiņiem sniedz ne tikai ļoti vajadzīgos resursus, lai varētu turpināt cīņu ar ļaunumu, bet arī iedvesmu un pārliecību, ka viņi šajā vājprātā nav vieni. Tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi turpināt palīdzēt Ukrainai un tās armijai, jo tieši šī armija ir galvenais spēks, kas glābj Eiropu un Latviju no tiem draudiem un tumsas, ko Putina Krievijas karaspēks nes visai pasaulei. Kopā mēs varam tuvināt gaismas uzvaru un līdz ar to arī Latvijas mierīgu nākotni,” tā Andrejs Osokins saka par to, kādēļ arvien īsteno dažādas Ukrainas atbalsta akcijas.

Akcijā “Spēka deva uzvarai!” līdzekļi tiek vākti maltīšu komplektiem, kuros ietilpst pilnvērtīga maltīte, maisiņš ar reaģentu, kas, reaģējot uz 50 ml auksta ūdens, uzkarst un sniedz iespēju uzsildīt šo maltīti frontes apstākļos bez elektrības un uguns palīdzības, kā arī šokolādes un musli batoniņi, riekstu un rozīņu maisījums, auzu biezputras porcija, maize, konfekte, tēja, kafija, šokolādes dzēriens, antibakteriāla un parastās salvetes, karote.

Šī akcija ir kā turpinājums oktobrī portālā “Ziedot.lv” uzsāktajai Andreja Osokina akcijai “Siltas maltītes ukraiņu karavīriem frontē”, kas joprojām turpinās un kuras laikā savākti jau vairāk kā 100 000 eiro, nodrošinot iespēju uz fronti Ukrainā nogādāt jau 20 000 silto maltīšu komplektus, atgādina D.Bināne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.