Menu
 

Ādažos un Siguldā izskanēs tautasdziesmu programma "Dieva dēli. Saules meitas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārtiņš Plūme Foto - Mārtiņš Plūme

Ar jaunu, cerīgu un pavasarīgu enerģiju “Producentu grupa 7” aicina uz tautasdziesmu programmu “Dieva dēli. Saules meitas”. 30.martā tā izskanēs Ādažu Kultūras centrā un 15.aprīlī – Kultūras centrā “Siguldas devons”

“Nekas nenotiek nejauši. Mūsu tautas neapzinātā spēka avots atrodams tieši tautas dziesmās, un šajā laikā spēks un ticība ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad agrāk,” atzīst koncerta  producents Aigars Dinsbergs. “Pirms diviem gadiem šī programma tika sagatavota, bet ierobežojumu dēļ izrādīt paguvām tikai Ogrē un Cēsīs. Tagad tā atjaunota, papildināta un dodas iedvesmot skatītājus no jauna.”

Tautas tradīcijās Saules meitas un Dieva dēli ir gan iedvesmotāji, gan cilvēka neredzamie palīgi. Šodien Saules meitas ienāk mūsu pasaulīgajā dzīvē un sadzīvē, lai kopā ar Dieva dēliem ļautu katram latvietim apzināties to aizlaiku spēku, kas mīt mūsos. Lai iedvesmotu mūs pašus, kaimiņus ap mums un varbūt arī visai pasaulei liktu noticēt, ka ir kāda enerģija, kas spēj sadziedēt bēdas un liek pazust ļaunumam.

Programmā izvēlētās dziesmas raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mīsies ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu.  Koncertā atkal satiksies publikas iemīļotie dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts Kristians Kalniņš.  

Tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radījuši sava aroda lietpratēji Jānis Strazds  un Kristīne Kārkle-Kalniņa. Pavadošās grupas sastāvā –  Jānis Strazds (taustiņi), Kristīne Kārkle – Kalniņa (vijole), Edgars Kārklis (dūdas, stabules, akordeons), Jānis Kalniņš (ģitāra), Valters Sprūdžs(bass), Miķelis Vīte  (sitaminstrumenti)  un Ansis Jansons (kokle).

Programma “Dieva dēli. Saules meitas” paredzēta arī 24.martā Jēkabpilī, 25.martā Jelgavā, 26.martā Liepājā, 31.martā Valmierā, 1.aprīlī Rēzeknē, 2.aprīlī Alūksnē, 4.aprīlī VEF Kultūras pilī Rīgā un 14.aprīlī Tukumā. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.