Logo
Drukāt šo lapu

Decembrī izskanēs Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerti, tostarp Ķekavā un Siguldā

Decembrī izskanēs Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerti, tostarp Ķekavā un Siguldā Publicitātes foto

Sākot ar 21. decembri, Latvijas koncertzālēs un baznīcās, tostarp Ķekavā un Siguldā, izskanēs Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerti, kuros piedalīsies pats komponists, dziedātāja Antra Stafecka, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis, diriģenta Romāna Vanaga vadītais Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris un pavadošā grupa, informē organizatori.

“Koncertos skanēs gan mana instrumentālā mūzika, gan Guntara Rača un mans jaunais dziesmu cikls “Labākie draugi”, gan populārākās dziesmas, piemēram, “Iedomājies”, “Tava sirds ir tavas mājas”, “Liesmiņa”, “Mēs varam līdzās būt” u.c.,” gaidāmos koncertus ieskicē komponists Uldis Marhilevičs.

Jaunā dziesmu cikla vārdu autors Guntars Račs atklāj, ka ideja par jaunu dziesmu ciklu zēnu korim ar solistiem kopā ar Uldi viņam briedusi jau sen. “Līdz šim ļoti veiksmīgi tādi trīs cikli jau ir īstenoti: “Gaismas atgriešanās” ar Mārtiņu Freimani, Zigfrīdu Muktupāvelu un Anci Krauzi, pēc tam – cikls “Iedomājies” ar Aiju Andrejevu un Miku Dukuru, un pavisam nesen arī cikls “Šķērsojot tiltus” jeb “Crossing the bridges” ar Daumantu Kalniņu un Aminatu. Nu ir kārta jaunajam ciklam, kas stāsta kādu vienkāršu stāstu. Par meiteni un zēnu, kuri satiekas, kad abi ir vēl bērni, kad dzimst patiesa draudzība, kurai vēl nevaram dot vārdu “mīlestība”. Tā ir draudzība, kura saglabājas arī tad, kad abi ir izklīduši plašajā pasaulē. Taču viņi atgriežas mājās, atkal satiek viens otru, un draudzība pamazām pārtop mīlestībā. Viņi to nenosauc vārdā, taču tas ir sajūtams viņu savstarpējās attiecībās...”

Kā piebilst G. Račs, ierindas klausītājam tas ir stāsts par meitenes un zēna draudzību, bet tam, kurš vēlēsies iedziļināties, iespējams, atvērsies jaunas perspektīvas, daudz plašākas par tikai draudzību vien. “Un, kā jau visās draudzībās, ne viss vienmēr ir gludi, ir arī saspringti mirkļi. Kādi? Nāc un klausies, nāc un skaties! Solistu pāris – Antra un Gints – šoreiz ir ļoti cerīgs gan vokāli, gan aktieriski. Nešaubos, ka viņi maniem vārdiem piedos vēl arī citas papildus dimensijas, kuras es vēl nenojaušu. Ar nepacietību gaidu koncertus!”

Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerti notiks: 21. decembrī Latgales vēstniecībā “Gors”, 22. decembrī Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu baznīcā, 23. decembrī Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, 25. decembrī Ķekavas kultūras namā un Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, 26. decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 27. decembrī Jelgavas kultūras namā, 28. decembrī kultūras centrā “Siguldas devons” un 30. decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā un koncertu norises vietās.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024