Logo
Drukāt šo lapu

Lāčplēša dienā Jūrmalā gaidāms lāpu gājiens un piemiņas brīdis

Lāčplēša dienā Jūrmalā gaidāms lāpu gājiens un piemiņas brīdis Publicitātes foto

Godinot Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu, Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Jūrmalā notiks lāpu gājiens un piemiņas brīdis pie kapteiņa Paula Zolta pieminekļa Kaugurciemā. Šogad, Latvijas simtgades gadā, atjaunots un labiekārtots laukums pie pieminekļa, kur ik gadu notiek svinīgi pasākumi.

Lāčplēša dienā plkst. 17.00, izgaismojot novembra krēslu, jūrmalnieki dosies lāpu gājienā, kas sāksies no Raiņa ielas (pretī Slokas pamatskolai) un turpināsies līdz kapteiņa Zolta piemineklim, kur šogad atjaunotajā laukumā pie pieminekļa notiks piemiņas brīdis Latvijas brīvības cīnītājiem, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

Pēc ziedu nolikšanas muzikālu priekšnesumu ar dziesmu ciklu “Tu mani cel” sniegs solists Miks Dukurs. Svinīgā piemiņas pasākuma noslēgumā varēs sasildīties pie ugunskura un karstas tējas tases.

Pieminot brīvības cīnītājus, plkst. 17.00 sāksies arī lāpu gājiens no Ķemeru pamatskolas, virzoties uz kritušo karavīru atdusas vietām Ķemeros, vēsta I. Krieviņa.

Laiks pirms Latvijas valsts dibināšanas simtgades liek atskatīties uz mūsu valstij nozīmīgiem notikumiem, kas risinājušies Jūrmalā. Pirms 99 gadiem, lai nosargātu jaundibināto Latviju, maijā izšķirīgas atbrīvošanas cīņas risinājušās Kaugurciema kāpās; novembrī noslēdzās cīņas par Lielupes dzelzceļa tiltu un tika sākta Jūrmalas atbrīvošana. To dienu notikumus Jūrmalā iemūžina piemiņas zīme “Tilts un mūžība” Bulduros un piemineklis kapteinim Zoltam un viņa vadītās rotas kritušajiem kareivjiem Kaugurciemā, stāsta domes pārstāve.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024