Menu
 

Pie klausītājiem dodas koncertstāsts "Pūt, vējiņi", arī Ādažos un Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pie klausītājiem dodas koncertstāsts "Pūt, vējiņi", arī Ādažos un Siguldā Publicitātes foto

Svinot valsts simtgadi, 13. novembrī Ogres kultūras centrā pirmo reizi būs skatāms emocionālais koncertstāsts “Pūt, vējiņi”. Jaunā programma izskanēs četrpadsmit Latvijas pilsētās, tostarp Ādažos un Siguldā. Daudzas no programmas dziesmām uzsākušas rotāciju radiostacijās un nule kā izdotas arī dziesmu albumā “Pūt, vējiņi”, ko varēs iegādāties tikai koncertu norises vietās.

Koncertuzvedums “Pūt, vējiņi” ir iedvesmojošs stāsts par cilvēka garu un spēku, par Daugavu un jūru, par tiltu starp vakardienu un šodienu, likteņiem un attiecībām, ko uz skatuves izdzīvos lieliskie dziedātāji Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, Atis Ieviņš, Ginta Krievkalna, Miks Dukurs, aktieris, folklorists, vīru kopas “Vilki” dalībnieks Edgars Lipors un jaunā, talantīgā dziedātāja no Rīgas Doma kora skolas Elizabete Lukaševiča. Instrumentālās grupas sastāvā varēs redzēt Kristapu Krievkalnu, Edgaru Kārkli, Ēriku Upenieku, Armandu Treilihu, Miķeli Vīti, bet koncerta horeogrāfiju veido Annika Andersone, piedaloties deju studijai “Benefice”, informē “Producentu grupas 7” pārstāve Maija Tālberga.

“Šādiem koncertiem būtu jābūt iespējami vairāk,” saka programmas muzikālais producents un komponists Kristaps Krievkalns. “Koncertā skan daudzas izcilas dziesmas, un, kopā saliktas, tās rada stāstu, kas ļauj katram sajust mīlestību un lepnumu par savu zemi. Tā ir kā dziedināšana ikvienam, kas klausīsies šo programmu.” Vienotā ritmā, skaņā, dejā un gaismas projekcijās uz skatuves savīsies pagātne un šodiena, kas izskanēs Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Kārļa Lāča, Ulda Marhilēviča un daudzu citu komponistu melodijās, kā arī latviešu tautasdziesmu apdarēs.

Paspilgtinot dziesmu stāsta filozofisko ideju, skatuves scenogrāfijā līdztekus videoprojekcijām un citām gaismas spēlēm tiks izmantoti spēcīgi izteiksmes līdzekļi – spoguļi. Spogulis kā netveramības un mistikas simbols, mūsu iekšējās pasaules atspoguļojums, kā citas realitātes rādītājs pašam vērotājam, stāsta M. Tālberga.

Pirmajam koncertstāstam “Pūt, vējiņi” 13. novembrī Ogres kultūras centrā sekos koncerti Latgales vēstniecībā “Gors” (14.11.), Vidzemes koncertzālē “Cēsis” (16.11.), Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē (17.11.), kultūras centrā "Siguldas devons" (22.11.), Valmieras kultūras centrā (23.11.), Jelgavas kultūras namā (24.11.), Alūksnes kultūras centrā (25.11), VEF Kultūras pilī Rīgā (27.11), Aizkraukles kultūras namā (28.11.), Līvānu kultūras centrā (29.11.), Ādažu kultūras centrā (30.11.) un Kalnu kultūras centrā Nīgrandē (1.12.). Izsludināts arī papildkoncerts 20. novembrī VEF Kultūras pilī Rīgā un dienas koncerti Liepājā un Jelgavā. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Šogad aprit desmitais gads, kopš “Producentu grupa 7”, stiprinot latvisko identitāti, rīko koncertu ciklus “Ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā”. Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros klausītājus priecēja programmas “Mana dziesma Latvijai”, “Latviešu kino un teātra zelta dziesmas”, “Brīvās Latvijas dziesmas”, “Manas tautas dziesmas”, “Manai Dzimtenei”, “Es savai Tēvzemei”, “Manas tautas likteņdziesmas” un “Dod, Dieviņi”, vēsta M. Tālberga.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.