Logo
Drukāt šo lapu

Par godu valsts simtgadei Jūrmalā izskan jaunradīts skaņdarbs "Baltais ceļš"

Par godu valsts simtgadei Jūrmalā izskan jaunradīts skaņdarbs "Baltais ceļš" Foto: Ivars Ķezbers

15. novembrī Dubultu Kultūras kvartālā, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunajā Dubultu koncertzālē, notika Latvijas valsts simtgadei veltīts svinīgs sarīkojums. Koncertā izskanēja pirmatskaņojums – Andra Baloža muzikāla kompozīcija ar Leona Brieža vārdiem ”Baltais ceļš”.

Muzikālā kompozīcija ”Baltais ceļš” tika veidota īpaši Jūrmalas Mūzikas vidusskolas valsts svētku koncertam un veltīta Latvijas valsts simtgadei, informē Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pārstāve Edīte Deksne. Pirmatskaņojuma mūzikas autors ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogs, komponists Andris Balodis, teksta autors – dzejnieks, jūrmalnieks Leons Briedis.

Skaņdarba saturiskās idejas pamatā ir doma par Latvijas nākotni caur bērna radošo attīstību un izaugsmi, vēstot, ka muzikālā izglītība Latvijas kultūrvēstures kontekstā ir viena no tām vērtībām, kas rada un atspoguļo latvisko identitāti.

Kompozīciju svinīgajā koncertā atskaņoja Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi un skolas kora, stīgu, pūtēju, koklētāju, ģitāru, sitaminstrumentu, ērģeļu un klavieru nodaļas audzēkņi, vēsta E. Deksne. Skaņdarbs ”Baltais ceļš” radīts ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024