Logo
Drukāt šo lapu

Pētera Vaska fonda koncertos skanēs latviešu kamermūzika, arī Siguldā

Operdziedātāja Evija Martinsone. Operdziedātāja Evija Martinsone. Publicitātes foto

Jau tuvākajā laikā Saldū, Rīgā un Siguldā norisināsies vairāki Pētera Vaska fonda koncerti, kuros uzsvars tiks likts gan uz latviešu klasisko kamermūziku, gan vairākiem  pasūtinājumdarbiem.

Pirmais koncerts – “Pēteris Vasks ielūdz. Rudens. Saldus” norisināsies jau 25. novembrī plkst. 15.00 Saldus Mūzikas skolā. Koncertā, kurā piedalīsies operdziedātāja Evija Martinsone (soprāns), klarnetists Guntis Kuzma un pianiste Agnese Egliņa, skanēs Emīla Dārziņa, Pētera Barisona, Pētera Vaska, Jēkaba Mediņa, Jāzepa Mediņa, Jāņa Mediņa un Artura Maskata skaņdarbi, kā arī Pētera Vaska fonda šā gada pasūtinājumdarbs – Georga Pelēča “Ne gudrība, ne dusmas nenāk prātā. Septiņi Knuta Skujenieka dzejoļi soprānam, klarnetei un klavierēm”, informē P. Vaska fonda koordinatore Regīna Deičmane.

26. decembrī plkst. 12.00 šo pašu programmu būs iespēja noklausīties Pētera Vaska fonda rīkotajā Ziemassvētku labdarības koncertā “Gaismas nākšana”, kas notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Saulcerītes zālē. Šajā koncertā varēs izbaudīt vēl viena fonda pasūtinājumdarba – Ingmāra Zemzara “Trīs Ziemassvētku dziesmas” balsij un klavierēm – pirmatskaņojumu.

Trešo reizi šī brīnišķīgā latviešu kamermūzikas programma izskanēs 2019. gada 2. februārī plkst. 18.00 koncertā “Pēteris Vasks ielūdz. Rudens. Sigulda”, kas notiks Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”, vēsta R. Deičmane.

Ieeja Saldus un Siguldas koncertā ir bez maksas. Koncertu “Gaismas nākšana” ir iespējams apmeklēt, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un saņemot apstiprinājumu vai zvanot pa tālruni 28680279. 

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024