Logo
Drukāt šo lapu

Siguldā nākamgad norisināsies Latvijas pūtēju orķestru konkurss un starptautiskās sacensības "Baltic Open"

Siguldā nākamgad norisināsies Latvijas pūtēju orķestru konkurss un starptautiskās sacensības "Baltic Open" arhīvs

No 2019.gada 30.marta līdz 31.martam Siguldas novada kultūras centrā "Siguldas devons" norisināsies desmitais Latvijas pūtēju orķestru konkurss un starptautiskais konkurss "Baltic Open", aģentūra LETA uzzināja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Saskaņā ar pasākuma nolikumu, viens pūtēju orķestra mūziķis konkursā drīkst spēlēt ne vairāk kā divos dažādas grūtības pakāpes grupu pūtēju orķestros. Pūtēju orķestra mūziķis, kas mācās vai strādā par pedagogu mūzikas skolā vai mūzikas vidusskolā un spēlē savas izglītības iestādes pūtēju orķestrī, konkursā drīkst spēlēt divos vienas grūtības pakāpes grupas kolektīvos.

Konkursā pūtēju orķestra sastāvā drīkst spēlēt mūziķi no citiem pūtēju orķestriem, bet vienā orķestra sastāvā nedrīkst būt vairāk par 20% cita pūtēju orķestra sastāva mūziķu.

Orķestra sastāvā, neatkarīgi no tā grūtības pakāpes grupas, drīkst spēlēt mūziķi no profesionālajiem kolektīviem, taču nepārsniedzot 10% no pūtēju orķestra kopējā dalībnieku skaita. Viens diriģents konkursā drīkst diriģēt ne vairāk kā divus orķestrus.

Konkursā noteiktas četras grūtības pakāpes - visaugstākā grūtības pakāpe (V grupa), augstākā grūtības pakāpe (IV grupa), vidējā grūtības pakāpe (III grupa) un zemākā grūtības pakāpe (II grupa).

Nolikumā arī minēts, ka konkurss ir Dziesmu un deju svētku starplaika pasākums. Pūtēju orķestra dalība konkursā tiek ņemta vērā, aprēķinot un sadalot valsts mērķdotāciju kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Orķestri dalībai konkursā var pieteikties līdz nākamā gada 1.martam, pieteikuma anketu sūtot LNKC ekspertei Astrīdai Ķēniņai uz e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

 

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024