Logo
Drukāt šo lapu

Olainē aicina uz Kazahstānas kultūras vakaru

Olainē aicina uz Kazahstānas kultūras vakaru Foto: pixabay.com un igsk.lv

30. novembrī plkst. 19.00 Olaines 1. vidusskolas konferenču zālē Zeiferta ielā 4, Olainē, notiks Kazahstānas kultūras vakars, kurā piedalīsies arī daudzkārtējais senās kazahu intelektuālās spēles “Togiz Kumalak” pasaules čempions Seriks Aktaevs. 

Šo pasākumu atbalsta Kazahstānas vēstniecība Lietuvā un Kazahstānas konsulāts Latvijā, kas kopā ar Olaines intelektuālo galda spēļu klubu “Loģika” piedāvā vakara programmu: fotoizstādi no Kazahstānas, nacionālās dejas un dziesmas, stāstu par “Togiz Kumalak” spēles vēsturi un viktorīnas, informē intelektuālā galda spēļu kluba “Loģika” vadītāja Liubova Azimova.

Fotoizstāde ir veltīta Kazahstānas skaistākajām vietām. Kopā ar fotogleznām tiek piedāvāta iespēja apskatīt arī Olaines novada mākslinieces Kristīnas Boļšedvorovas mākslas darbus.

Latvijas vokālais ansamblis “Fantāzija” nodziedās kazahu tautasdziesmu “Dudar-aj”. Dziesmu iztulkojis Krievijas dzejnieks Anatolijs Aldakovs, un šajā tulkojumā tā skanēs pirmo reizi. Savukārt deju duets no Kazahstānas “MagnificentA” piedāvās skatītājiem spilgtas dejas “Dalaauni” un “Konildi bikesh”.

Piedaloties viktorīnās, pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt interesantus faktus par Kazahstānu, nedaudz iepazīt kazahu valodu un par pareizajām atbildēm saņemt balviņas no Kazahstānas, stāsta L. Azimova.

Speciāli no Kazahstānas tiks atvesta kazahu spēle “Togiz Kumalak”, kurai ir jau ap 4 tūkstošiem gadu. Šo spēli prezentēs, izstāstot arī tās vēsturi, daudzkārtējais “Togiz Kumalak” pasaules čempions Seriks Aktaevs. Skatītāji varēs apskatīt unikālu spēļu inventāru, ko izstrādājuši kazahu meistari. 

Kazahu kultūras vakaru apmeklēs arī Kazahstānas vēstniecības pārstāvji, kuri ir priecīgi par Olaines intelektuālā galda spēļu kluba “Loģika” izrādīto interesi par viņu tradicionālo spēli un iespēju prezentēt kazahu kultūru Latvijā.

Kazahstānas kultūras vakars ļaus iepazīt kazahu kultūru, bet apgūt prasmes spēlēt “Togiz Kumalak” varēs 1. decembrī Aktaeva kunga vadītās meistarklases ietvaros. Savukārt 2. decembrī Olainē notiks pirmās “Togiz Kumalak” sacensības Baltijas valstīs, vēsta L. Azimova.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024