Menu
 

Festivālā "Riga Symphony" piedalīsies 300 dalībnieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Festivālā "Riga Symphony" piedalīsies 300 dalībnieku Publicitātes foto

Šonedēļ – no 6. līdz 10. decembrim – Rīgā norisināsies septītais festivāls “Riga Symphony”. Uz to šogad ieradušies 300 dalībnieku, tostarp – 150 jaunieši un bērni no 32 pasaules valstīm. Festivāla laikā viņi iepazīs Latvijas un Rīgas kultūras un vēsturisko mantojumu, kā arī piedalīsies festivāla programmā: vokālajā konkursā, meistarklasēs un radošajos pasākumos, labdarības koncertos un svinīgajā galā koncertā.

Šogad konkursantu sniegumu vērtēs profestionāla žūrija: džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Jānis Stībelis un Samanta Tīna,  Bedross Kirkorovs, producents, dziesmu autors un skaņu ierakstu studijas “Factory Sound” īpašnieks Gints Stankevičs, kā arī Druvis Rijnieks, informē festivāla “Riga Symphony” rīkotāji.

6. decembrī norisināsies konkurss nominācijās “Folkloras dziesma”, “Džeza dziesma”, “Autordziesma” un “Latvijas autordziesma”. 7. decembrī konkursanti sacentīsies kategorijās “Akadēmiskais vokāls” un “Pasaules hits”, bet 8. decembrī rīta pusē notiks labāko konkursa dalībnieku apbalvošana.

Savukārt 8. decembra vakarā VEF Kultūras pilī norisināsies festivāla centrālais pasākums – labdarības galā koncerts un vokālās skolas “Pumpuriņi” 25 gadu jubilejas koncerts. Šajā vakarā festivāla labākie dalībnieki cīnīsies par sešām nominācijas “Grand Prix” balvām, kā arī festivāla galveno balvu – “Riga Symphony 2018 – Grand Prix”. Koncertā, kurā skanēs Jeļenas Švilpes autordziesmas, piedalīsies gan “Pumpuriņu” draugi no teju 30 valstīm, gan goda viesi – LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāja Samanta Tīna, Bedross Kirkorovs (Bulgārija), LU koris “Balta” (vadītāja – Māra Marnauza) un citi mākslinieki. Vakara vadītājs – dziedātājs Markuss Riva.

Pēc koncerta visi dalībnieki un viesi tiks aicināti uz “Balto balli”, kas noslēgs šo skaisto dienu īpašā Ziemassvētku noskaņā un kur varēs nogaršot gan torti “Pumpuriņiem – 25”, gan festivāla viesu tradicionālās delikateses, vēsta organizatori.

Galā koncerta translāciju varēs vērot gan festivāla mājaslapā www.rigasymphony.lv, gan festivāla “Facebook” lapā, kā arī “TV24”.

Festivāls turpināsies 9. decembrī, kad viesnīcā “Radisson Blue Hotel” notiks meistarklases, savukārt festivāla dalībniekiem tiks piedāvātas ekskursijas pa Vecrīgu, bet plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks labdarības Ziemassvētku koncerts, kurā festivāla dalībnieki atskaņos tradicionālās Ziemassvētku dziesmas a’cappela un ar “dzīvo” klavieru pavadījumu. 10. decembrī – festivāla beidzamajā dienā – norisināsies svinīgā pieņemšanas Rīgas domē.

Kā norāda festivāla “Riga Symphony” rīkotāji, šis pasākums aicina bērnus un jauniešus no dažādām pasaules valstīm uz Rīgu (Latviju), kur jaunajai paaudzei ir iespēja integrēt savu radošo pieredzi un talantu jaunos darbos un idejās. Festivāls veicina un attīsta neformālās radošās izglītības iespējas Latvijā starptautiskā līmenī, piedāvājot bērniem un jauniešiem piedalīties vokālajā konkursā, iesaistīties un mācīties starptautiskajās meistarklasēs un radošajās darbnīcās. Festivāls kalpo kā starptautiska mēroga platforma jaunajiem māksliniekiem, mūziķiem un vokālajiem izpildītājiem.

Visa informācija par festivālu “Riga Symphony” pieejama festivāla mājaslapā rigasymphony.lv un festivāla “Facebook” lapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.