Menu
 

Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā aicina uz labdarības koncertu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā aicina uz labdarības koncertu Ekrānšāviņš no youtube.com

Svētdien, 9. decembrī, plkst. 15.00 Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā Pils ielā 5 notiks labdarības koncerts “Mīlestības pieskāriens”, informē baznīcas draudze.

“Šis pasākums baznīcā notiek jau ceturto gadu, vienmēr Ziemassvētku gaidīšanas laikā – kā pateicība visiem cilvēkiem, ar kuru atbalstu mēs lēnām atjaunojam šo vēsturisko, vienkāršo, bet šarmanto Rīgas celtni. Mūs atbalsta draudzes ļaudis, atbalstu sniedz uzņēmēji, atbalsta Rīga un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, palīdzīgu roku sniedz Valsts kultūrkapitāla fonds.

Mēs saprotam, kapitālais remonts prasa ļoti lielu finansējumu, tādu neviens nevar nodrošināt, bet katrs ar savām iespējām var palīdzēt un kopīgiem spēkiem pretoties “laika zobam”,” stāsta kardināls Jānis Pujāts, piebilstot, ka Sāpju Dievmātes baznīca ir nozīmīgs kultūrvēsturisks piemineklis, kas iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

“Koncerts piesaista ļoti lielu cilvēku interesi. Koncertprogramma ir daudzveidīga, katru reizi citāda. Dziedātāji, aktieri, etnogrāfiskie ansambļi un kori sagatavo allaž jaunus priekšnesumus, izpildījums aizkustina klātesošos, iededz sirdīs, domās, prātos ticību labajam, cerību stars top gaišāks, un Ziemsvētku noskaņa stiprina brīnuma gaidas,” uzskata pasākuma producents un draudzes loceklis Mairis Lūkass Marcinkēvičs.

Labdarības koncerta dalībnieku vidū ir Latvijā populārii un mīļoti mākslinieki, tostarp vīru koris “Absolventi” un Prezidiju konventa vīru koris, Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, grupa “Putnu balle”, Samanta Tīna, Maija Lūsēna, Zigfrīds Muktupāvels, Māris Lasmanis, dziedošie aktieri Varis Vētra, Jānis Paukštello, kā arī citi talantīgi cilvēki.

Lai gan šobrīd nelielā baznīca pie Rīgas pils pārdzīvo grūtus laikus, tā joprojām ir interesanta ar eklektisko stilu un grezno altāri, ar neoklasicisma stila pērli – baptistēriju –, ar vērtīgiem mākslas darbiem, kas baznīcā krāti visā tās pastāvēšanas laikā, vairāk nekā 2 gadsimtu garumā, norāda draudzes pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.