Logo
Drukāt šo lapu

"Čikāgas piecīšu" mūziķis 19. novembra koncerta honorāru ziedos labdarībai

Koncerts ''Mīlestības vārdā. 18+'' pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Koncerts ''Mīlestības vārdā. 18+'' pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Foto: LETA

Kā savā “Facebook” kontā paziņojis slavenais “Čikāgas piecīšu” dalībnieks, mūziķis Armands Birkens, viņš savu honorāru, ko saņēmis par dalību 19. novembra koncertā “Mīlestības vārdā. 18+”, nolēmis ziedot labdarībai Latvijā.

Atgādinām, ka A. Birkens līdz ar citiem māksliniekiem piedalījās mūziķa Jāņa Šipkēvica organizētajā koncertā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Dažas dienas vēlāk ap šo koncertu sacēlās diskusiju vētra tā augsto izmaksu dēļ: koncerta tāme sastādīja 250 000 eiro, no kuriem mūziķiem honorāros tika izmaksāti vairāk nekā 50 tūkstoši eiro. Pēc lielas daļas sabiedrības domām, šādas izmaksas vienam koncertam bija krietni par lielu, tāpat neizpratni izsauca dažu koncerta dalībnieku saņemtais honorārs (zināms, ka J. Šipkēvics nopelnīja 17 000 eiro, vairāki viņa kolēģi – ap 6000 eiro, savukārt Armanda Birkena un grupas “Prāta Vētra” solista Renāra Kaupera nopelnītā summa nebūt nebija no lielākajām – spriežot pēc raidījumā “Aizliegtais paņēmiens” publiskotās tāmes, tie bija ap 1000 EUR).

Mūziķis raksta: “Biju patiesi priecīgs un pagodināts par aicinājumu dziedāt 19. novembra koncertā Rīgā! Bija prieks vispār būt Latvijā šajā vēsturiskajā laikā, kur nu vēl dziedāt! Par to, kas nācis klajā pēc koncerta, šobrīd nekomentēšu. Visi esam un būsim atbildīgi par savu rīcību. Pateicos kolēģiem, mūziķiem par labo sadarbību koncertā! Man tas ļoti gāja pie sirds. Esmu nolēmis ziedot savu honorāru par manis dziedāto dziesmu “Mūsu mīlestība” labdarībai Latvijā. To daru mīlestības vārdā.” Savukārt “Rīgas Apriņķa avīzei” viņš atklāja, ka pēc klajā nākušās informācijas un ap koncertu saceltā skandāla dēļ sapratis, ka citādi rīkoties nevar.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024