Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā aicina uz ziemas brīvdienu pasākumiem

Jūrmalā aicina uz ziemas brīvdienu pasākumiem Foto no Jūrmalas pilsētas arhīva.

Jūrmalas pilsēta aicina Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas pavadīt ģimenes un draugu lokā, apmeklējot pasākumus un norises Jūrmalas pilsētā: daudzveidīgus koncertus, izstādes, aktivitātes ģimenēm ar bērniem, ir arī iespējas pavadīt laiku svaigā gaisā.

Gada nogalē un Jaunā gada sākumā ir iespēja apmeklēt kādu no “Ziemassvētku festivāla” koncertiem, kas Dzintaru koncertzālē Turaidas ielā 1 norisināsies līdz 7. janvārim. Informācija par vēl pieejamajiem koncertiem mājaslapā www.dzintarukoncertzale.lv. Biļešu iegāde – “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

28. decembrī plkst. 18.00 Dubultu Mūzikas vidusskolas koncertzālē Strēlnieku prospektā 30 uz jubilejas koncertu aicina jauniešu deju kolektīvs “Zālīte”. Savukārt 30. decembrī plkst. 18.00 Jūrmalas kultūras centrā Jomas ielā 35 Vecgada koncertu sniegs pūtēju orķestris “Jūrmala”.

27., 28. un 29. decembrī Jūrmalas kultūras iestādēs ir apskatāmas dažādas izstādes: ceļojošā izstāde “Mūsu 100 tautumeitas Latvijas simtgadei” Jūrmalas Mākslas skolā Strēlnieku prospektā 30; Indras Kalvānes fotoizstāde “Jūrmalas palete” un fotostudijas “Aspazija” jubilejas izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā Tirgoņu ielā 29; kultūrvēsturiska izstāde “Ceļā uz Latvijas valsti” Aspazijas mājā Z. Meierovica prospektā 18/20; mākslinieces Līgas Baņķieres izstāde “Krāsa + prieks” Bulduru Izstāžu namā Muižas ielā 6 un Miķeļa Fišera izstāde mākslas stacijā “Dubulti” Z. Meierovica prospektā 4.

Uz svētku laika dievkalpojumiem aicina Jūrmalas dievnami. Šajā laikā baznīcās notiek arī pasākumi bērniem, koncerti un muzikāli vakari. Pasākumu norises laikus var skatīt www.jurmala.lv sadaļā “Kultūras notikumu kalendārs”, norāda I. Krieviņa.



Kā katru gadu, arī šogad pilsēta ir parūpējusies par lustīgu Jaunā gada sagaidīšanu kuplā pulkā. Plkst. 23.00 interesenti aicināti uz pasākumu Kauguru kultūras nama pagalmā Raiņa ielā 110. Spēlēs “Jaungada orķestris”, būs kopīga ziemas dziesmu dziedāšana, pieslēgšanās TV translācijai, krāšņa uguņošana un patīkami pārsteigumi.

31. decembrī uz Vecgada pavadīšanas un Jaunā gada sagaidīšanas pasākumiem kūrortviesnīcās un restorānos aicina Jūrmalas uzņēmēji. Vairāk informācijas par pasākumu norises vietām un rezervāciju www.visitjurmala.lv, vēsta domes pārstāve.

Līdz 5. janvārim sestdienās un svētdienās no plkst. 16.00 līdz 19.00 Dzintaru mežaparka Gaismas parkā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, savukārt 1. janvārī no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 bērni kopā ar vecākiem aicināti uz Jaungada jampadraci, kur kopā ar folkloras kopu varēs iet latviešu tautas dejās un rotaļās, rosīties radošajās darbnīcās un piedalīties dažādās aktivitātēs lieliem un maziem.

Dzintaru mežaparkā gada tumšajā laikā iededzas tūkstošiem gaismiņu, uzburot parkā pasaku un tēlu valstību. Gaismas parks apmeklētājiem atvērts katru dienu līdz plkst. 22.00. Parks tiek izgaismots līdz ar krēslas iestāšanos, ap plkst. 16.00. Ieeja Gaismas parkā ir bez maksas. Vēl kāda aktivitāte svaigā gaisā – garākas un īsākas pastaigas gar jūru Dzintaru pludmalē, kur izgaismota pastaigu taka ved no Dzintaru koncertzāles Turaidas ielā līdz Tirgoņu ielai Majoros, stāsta I. Krieviņa.

Brīvdienās ir arī iespēja izbaudīt arī slidošanas priekus jaunajā slidotavā Kauguros Skolas ielā 40. Slidotavas apmeklējums visiem slidotgribētājiem ir bez maksas, uz slidošanu var nākt gan ar savām slidām, gan slidas iznomāt.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024