Logo
Drukāt šo lapu

Andris Nelsons 2020.gada 1.janvārī diriģēs "Vīnes Filharmoniķu" Jaungada koncertu

Andris Nelsons 2020.gada 1.janvārī diriģēs "Vīnes Filharmoniķu" Jaungada koncertu Foto - Benedikts Dinkhauzers

Kā otrdien sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja orķestra “Vīnes Filharmoniķi” pārstāvji, 2020.gada 1.janvārī pie orķestra Jaungada koncerta pults stāsies izcilais latviešu diriģents Andris Nelsons. Koncerts jau tradicionāli notiks Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē, un Nelsons ir otrais latviešu diriģents, kam uzticēts godpilnais pienākums vadīt orķestra Jaungada koncertu (2006. un 2012.gadā to darīja leģendārais latviešu diriģents Mariss Jansons).

“Vīnes Filharmoniķu” Jaungada koncerts, kas tiešraidē skatāms vairāk nekā 90 pasaules valstīs, tostarp Latvijā, tiek rīkots kopš 1939.gada, un tajā tradicionāli izskan Vīnes klasiķa Johana Štrausa un viņa laikabiedru mūzika.

Ar “Vīnes Filharmoniķiem” Andris Nelsons sadarbojas kopš 2010.gada. A. Nelsons regulāri diriģē orķestra koncertus gan Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē un Zalcburgas festivālā, gan arī ārzemju turnejās Eiropā, Āzijā un ASV. Atgādināsim, ka pašlaik Nelsons ir gan Bostonas Simfoniskā orķestra, gan Leipcigas “Gewandhausorchestra” mākslinieciskais vadītājs.

Šā gada 1.janvārī “Vīnes Filharmoniķu” Jaungada koncertu vadīja Kristiāns Tīlemanis, savukārt iepriekšējos gados pie orķestra diriģenta pults stājušies Rikardo Muti, Mariss Jansons, Gustavo Dudamels, Zubins Meta, Francis Velzers-Mests, Daniels Barenboims u.c. slaveni diriģenti.

Pieprasījums pēc "Vīnes filharmoniķu" Jaungada koncerta biļetēm ir tik milzīgs, ka tās nevis nonāk pārdošanā, bet tiek izlozētas potenciālo pircēju vidū. Ja vēlaties apmeklēt Andra Nelsona diriģēto koncertu, pieteikuma forma būs jāaizpilda no 1. līdz 28. februārim. Noteikumus meklējiet "Vīnes filharmoniķu" mājas lapā!

Biļetes uz 1. janvāra koncertu maksā no 35 līdz 1090 eiro (viens cilvēks var pretendēt tikai uz divām biļetēm), savukārt uz ģenerālmēģinājumu, kas notiek 30. decembrī, un Vecgada vakara koncertu – nedaudz lētāk. Programma visos koncertos ir viena un tā pati.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024