Logo
Drukāt šo lapu

Klausītāju iemīļoti mūziķi aicina uz koncertu ciklu "Brīvdienu mūzika" Dzintaros

Klausītāju iemīļoti mūziķi aicina uz koncertu ciklu "Brīvdienu mūzika" Dzintaros Foto - publicitātes

Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols gada pirmajā pusē aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem. Plānotas tikšanās ar iemīļoto operdziedātāju Elīnu Šimku, talantīgajiem brāļiem Raimondu un Oskaru Petrauski, šarmanto dziedātāju Jolantu Strikaiti, virtuozo vijolnieku Raimondu Ozolu, kā arī džeza dziedātāju Kristīni Prauliņu un Laura Amantova džeza kvartetu.

Šā gada pirmajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā 27.janvārī plkst. 14.00 būs iespēja tikties ar talantīgajiem mūziķiem, brāļiem pianistu Raimondu Petrauski un saksofonistu Oskaru Petrauski, pavēstīja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka. Brāļi Petrauski ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem, kas regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs.

Gatavojoties “Brīvdienu mūzikas” koncertam viņi uzsver: “27. janvāra svētdiena mūsu koncertu kalendārā atzīmēta kā īpaši silta diena, kurā vēlamies klausītājiem dāvināt kādu kripatiņu saules, siltuma un vasarīgas enerģijas. Skaņdarbu izvēli šoreiz ir ietekmējuši mūsu laikapstākļi, jo, pateicoties tiem, mums radās sajūta, ka pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Tādēļ nolēmām tos nedaudz sasildīt ar pašu veidotām parafrāzēm un fantāzijām par mums tuvām klasiskās mūzikas tēmām, kā arī aizvest klasiskos komponistus uz zemēm, kurās savas dzīves laikā viņi noteikti nav bijuši. Piemēram, kas notiktu, ja Mocarts uz brīdi nokļūtu Teksasā, Gēršvins saulainajā Spānijā, bet, Bahs nedaudz pastaigātos pa vasarīgo Havanu tālajā Kubā?”

Otrajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā 24. februārī plānota tikšanās ar klausītāju iemīļoto operdziedātāju Elīnu Šimku un pianisti Ēriku Milleri, kuru izpildījumā baudīsim opermūzikas ārijas, dziesmas un senās mūzikas repertuāru. 2015. gadā par izcilu sniegumu nominēta Lielajai Mūzikas balvai, savukārt ārzemju prese viņu raksturojusi kā “spoži skanošu, apveltītu ar skaistu kantilēnu un pārsteidzoši krāšņu un stabilu augšējo reģistru”.

18.marta koncertā tiksimies ar šarmanto dziedātāju Jolantu Strikaiti-Lapiņu, kurai koncertā pievienosies ērģelniece Ilze Reine un trompetists Jānis Porietis, 28. aprīlī uzstāsies populārais vijolnieks Raimonds Ozols kopā ar draugiem – taustiņinstrumentālistu un komponistu Raimondu Macatu un ģitāristu Mārci Auziņu, bet 19. maijā Dzintaros viesosies džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa un trombonista Laura Amantova džeza kvartets, kurā muzicē Latvijā atzīti džeza mūziķi – Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti), Andris Grunte (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti).

Cikla “Brīvdienu mūzikas” stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā, cikla “Brīvdienu mūzikas” koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024