Menu
 

Koncertā Siguldā uzburs Monmartras bohēmas atmosfēru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Koncertā Siguldā uzburs Monmartras bohēmas atmosfēru Foto - publicitātes

23.februārī kultūras centrā “Siguldas devons” skanēs viens no šā gada festivāla “Saxophonia” koncertiem – “Latvijas Radio big band & Pierre Bertrand”. Projekta soliste – jaunā un spilgtā franču dziedātāja Paloma Pradāla.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, īpaši Latvijas Radio bigbendam Pjērs Bertrāns ir radījis oriģinālmūzikas programmu, kuras radītās noskaņas aizvedīs klausītāju šaurajās Monmartras ieliņās un ļaus sajust bohēmas garšu.

Divdesmitā gadsimta 20. gadu trakums ir raksturīgs ar daudziem jauninājumiem, piemēram, džeza, radio, kino parādīšanos. Parīze simbolizē Monparnasas rajonu atjaunošanu, kur prieks un pārpilnība tiek celta uz dzīves pjedestāla. Tas ir Džozefīnes Beikeres, ArtDeco un Koko Šaneles laiks. Divdesmitā gadsimta 20. un 30. gadu Rīgā likās – viss ir iespējams, un šeit pat uz vietas ir mazā Parīze, kur bohēma sit tikpat augstu vilni. Maģiskais Parīzes šarms galvenokārt saistījās ar nosaukumu izvēli, kuri bija kā saikne ar tālo Franciju.

Pjērs Bertrāns ir saksofonists, flautists, kompozīcijas profesors, kura daiļrade ietver neskaitāmas kompozīcijas un aranžējumus dažādiem sastāviem, kā arī mūziku kinofilmām un izrādēm. Albums “JOY” ir mūziķa nesenākais veikums, kas 2017.gadā kategorijā “Gada labākais ieraksts” ieguva augstāko apbalvojumu valstī – “Victoire du Jazz”; tas ticis izdots prestižās ierakstu kompānijas “Cristal Records – Sony Music” paspārnē. Šādu apbalvojumu mūziķis ieguvis arī iepriekš kopā ar Parīzes Džeza bigbendu – “Victoire du Jazz: prix Franck Ténot” un “Django d'Or”.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzē”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.