Menu
 

Izsludināta pieteikšanās dokumentālo īsfilmu konkursam "Latvijas kods. Latvija šodien"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Izsludināta pieteikšanās dokumentālo īsfilmu konkursam "Latvijas kods. Latvija šodien" Foto: pixabay.com

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam “Latvijas kods. Latvija šodien”, kas norisināsies jau septīto gadu. Šogad paredzēts atbalstīt vismaz piecu dokumentālo īsfilmu izveidi. Konkursa pieteikumus iespējams iesniegt līdz 21. februārim pulksten 16.00.

Ik gadu projekta ietvaros tapušās filmas ir dokumentējušas norises Latvijas sabiedrībā caur dažādu indivīdu un sabiedrības grupu skatupunktu, tādējādi piedāvājot jaunas interpretācijas par šodienas Latvijas realitāti. Konkursa mērķis ir gan rosināt dokumentālistu interesi par aktuālām sabiedriskām norisēm, gan veicināt viņu spēju apvienot analītisku skatījumu un māksliniecisku redzējumu īsa un kodolīga televīzijas dokumentālās īsfilmas žanrā, informē LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Kā katru gadu filmu cikls aktualizē tēmas, kas pelnījušas plašu sabiedrības ievērību. “Šogad aicinām stāstīt stāstus, kas fiksē tādus Latvijas kodus kā valstiskums, kultūru daudzveidība, mediju daudzveidība, vide un infrastruktūra, izglītība un zinātne un citus sabiedriski nozīmīgus jautājumus. Tāpat aicinām pieteikt svaigas interpretācijas par būtisku vēstures un nākotnes notikumu ietekmi uz šodienas Latvijas realitāti,” galvenos šī gada Latvijas koda meklējumu virzienus iezīmē LTV projekta vadītāja Zane Valeniece.

Kā stāsta K. L. Priedīte, projekts “Latvijas kods” ir nozīmīgs dokumentālo īsfilmu žanra attīstītājs Latvijā. Katru gadu ar filmu radošajām komandām strādā pieaicināti dokumentālā kino eksperti kā no Latvijas, tā ārvalstīm, palīdzot filmu veidotājiem to tapšanas procesā. “Būtiski, ka projekts nostiprina sadarbību starp kino nozares neatkarīgajiem producentiem un sabiedrisko televīziju,” uzsver projekta vadītāja Zane Valeniece.

Sešu gadu laikā ir tapušas 34 dokumentālas īsfilmas, kas katra no tām kalpo par nozīmīgām audiovizuālajām liecībām, nezaudējot savu aktualitāti. Iepriekšējo gadu laikā tapušās filmas iespējams noskatīties sabiedrisko mediju satura atskaņotājā "Replay.lv", bet portālā "Lsm.lv" filmas skatāmas ar subtitriem angļu valodā, vēsta K. L. Priedīte.

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā: ltv.lsm.lv/lv/konkursi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.