Menu
 

"Supernovas" žūrijai šogad pievienojas Linda Leen, Ralfs Eilands un Artis Dvarionas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mūziķis Ralfs Eilands. Mūziķis Ralfs Eilands. Foto: Lauris Vīksne; Liene Pētersone

26. janvārī LTV1 tiešraidē plkst. 21.25 varēs vērot LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" pirmo pusfinālu. Šogad dziesmas un priekšnesumus, kas pretendē pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, vērtēs žūrija, kuru jau otro gadu vadīs "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" mūzikas redaktors DJ Rudd. Abos pusfinālos viņam šogad pievienosies pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī Radio SWH programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas.

Vaicāts pēc kādiem kritērijiem vērtēs "Supernovas" dziesmas, mūziķis Ralfs Eilands, kurš 2013. gadā grupas "PeR" sastāvā pats uzstājies uz Eirovīzijas skatuves, atklāj, ka šī gada konkursantu dziesmas vēl nav dzirdējis. “Speciāli esmu izvairījies no šiem skaņdarbiem, lai, sēžot žūrijas krēslā, tos varētu vērtēt kā jebkurš ārzemju pusfināla vai fināla skatītājs – dzirdot un redzot priekšnesumus pirmo reizi. Tas, manuprāt, man šogad arī būs svarīgākais kritērijs – pirmais iespaids.” Ralfs Eilands, kurš vairākkārt sadarbojies ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu un uzstājies daudzos Baltijas lielākajos mūzikas festivālos, divreiz bijis arī starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa mūzikas industrijas profesionāļu žūrijā, kur vērtējis "Eirovīzijas" pusfinālā un finālā iekļuvušās dziesmas, informē projekta "Supernova 2019" komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Savukārt "Radio SWH" programmu producents Artis Dvarionas, kurš līdztekus producenta darbam radio veido raidījumus, populārāko dziesmu topus un ir līdzatbildīgs par rotācijā iekļaujamo dziesmu izvēli, atzīst, ka dziesma viena pati konkursā ir bezspēcīga – lai cik laba tā būtu. “Tieši izpildījums vienmēr ir bijis izšķirošs. Harizma, sirsnīgums, dinamika, pārsteidzoši pavērsieni vai scenogrāfijā izceltie mūsdienu tehniskie sasniegumi ir tie, kas sazobē ar trāpīgu dziesmu nodrošina panākumus un ir saucami par šī konkursa veiksmes atslēgu,” saka Dvarionas. Dažiem šī gada "Supernovas" konkursantiem šajā ziņā, viņaprāt, ir labs potenciāls. Kā dziesmu autors, vokālists un menedžeris Artis Dvarionas savulaik darbojies vienā no pašmāju alternatīvā roka savulaik redzamākajām grupām "R.A.P.", kas saņēmusi vairākas Mūzikas ierakstu Gada balvas (tagad – "Zelta mikrofons") un vēlāk bijis līdzdibinātājs arī poproka grupai "TāTāTā", stāsta komunikācijas vadītāja.


Artis Dvarionas.

Tikmēr dziedātāja, mūzikas un dziesmu tekstu autore, ierakstu un koncertu producente Linda Leen, kura ir viena no apbalvotākajām un atzītākajām personībām Latvijas mūzikā, "Eirovīziju" redz galvenokārt kā platformu māksliniekam, kurš identitātes un radošajā ziņā ir noformējies un gatavs nākamajam solim savā karjerā – starptautiskam tirgum. “Manuprāt, svarīgāka par ieņemto vietu finālā ir iespēja konkrētajam māksliniekam sasniegt jaunu auditoriju, kas, iepazīstot viņu, pēc tam vēlas sekot viņa muzikālajām gaitām, klausās un pērk mūziku, veido un paplašina koncertdzīves un augsta līmeņa sadarbību iespējas. Reizi gadā mums ir dotas trīs minūtes Eiropas nacionālo TV kanālu praimtaimā 200 miljonu skatītāju auditorijai, ko mūzikas industrijas jomā nav iespējams ne nopirkt, ne kā citādi noorganizēt. Šī iespēja ir jāizmanto gudri,” atzīst Linda Leen, kura savā līdzšinējā muzikālajā karjerā radījusi sešus solo albumus un trīs koncertu DVD/"Bluray", saņēmusi sešas "Zelta mikrofona" balvas un veiksmīgi sadarbojusies gan ar latviešu, gan pasaulē zināmiem māksliniekiem.


Linda Leen.

LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" priekšsēdētājs, "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" mūzikas redaktors un viens no pieprasītākajiem pašmāju mūzikas producentiem DJ Rudd ir pārliecināts, ka "Supernova" ir svarīga ne tikai "Eirovīzijas" konkursa kontekstā. “Pirmkārt, tā ir platforma, kas ļauj mūziķiem sevi parādīt lielai auditorijai. Šī ir vieta, kur kopā var sanākt gan pieredzējuši, gan plašākai auditorijai līdz šim nezināmi skatuves mākslinieki. Runājot par jaunajiem dziedātājiem, "Supernova", manuprāt, pilda arī tādu kā filtra funkciju. Man patīk pavērot, ko dalībnieki dara pēc konkursa. Daudzi no viņiem pazūd no industrijas, tā pa īstam sevi tā arī nepiesakot. Tikai tos, kuri turpina darboties, neskatoties uz konkursa iznākumu, var sākt uztvert nopietni.”


DJ Rudd.

DJ Rudd dažādos projektos sadarbojies ar teju visiem vadošajiem Latvijas solistiem un grupām, un ir viens no atslēgas cilvēkiem, kurš atbildīgs par Dona, "Astro’n’out", grupas "Bandmaster", reperes Viņa un daudzu citu veiksmīgu projektu un solo mākslinieku skanējumu. Viņa producētās dziesmas un albumi to izpildītājiem atnesuši gan industrijas atzinību apbalvošanas ceremonijās, gan klausītāju mīlestību radio staciju topos un koncertos, vēsta L. Andžāne.

Ikviens interesents un konkursa dalībnieku atbalstītājs visus "Supernova 2019" šovus varēs vērot ne tikai LTV1 tiešraidē un vietnē replay.lsm.lv, bet arī klātienē. Biļetes jau pieejamas vietnē "E-kase.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.