Logo
Drukāt šo lapu

Koris "Latvija" šovasar dosies koncertturnejā uz Kanādu

Koris "Latvija" šovasar dosies koncertturnejā uz Kanādu Foto - Ģirts Raģelis

No 3.līdz 13.jūlijam Valsts akadēmiskais koris “Latvija” kopā ar māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Māri Sirmo piedalīsies trīs mūzikas festivālos Kanādā, kur klausītājiem piedāvās Baltijas kormūzikas pērles, kā arī Latvijas un Kanādas komponistu darbus.

Koncertos izskanēs Arvo Perta, Ērika Ešenvalda, Imata Ramiņa, Tālivalža Ķeniņa, Jāņa Kalniņa, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Veljo Tormis, Vaclovas Augustinas, Eleanoras Dalejas, Ērika Vitakra un Mortena Lauridsena kompozīcijas.

Kā informē kora pārstāve Māra Jēgere, VAK “Latvija” debijas koncerttūre Kanādā tiek īstenota sadarbībā ar Lauru Adlers (The Adlers Agency), kā arī XV Latviešu Dziesmu un Deju svētkiem Kanādā (Toronto), festivāliem “Music and Beyond” un “Elora”. Viesošanos Kanādā atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas valsts simtgades birojs un XV Latviešu Dziesmu un Deju svētki Kanādā, kuru pārstāvji ielūdza kori “Latvija” piedalīties festivālā un būt daļai no Latvijas valsts simtgades svinībām.

Atgādināsim, ka šogad VAK “Latvija” atzīmē savu 77.sezonu. Šo gadu laikā kolektīvs kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem Eiropas koriem, kura instrumentāli niansēto, vareno un reizē silti dzidro skanējumu mūzikas pasaule uzlūko par brīnumu – ne velti Baltijas lielāko profesionālo kori savās koncertprogrammās vēlas redzēt izcili diriģenti un orķestri no visas pasaules. Žurnāls “The New York Times” savulaik kora “Latvija” skaņu raksturojis kā “izsmalcinātu, skaistu un krāšņu”.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024