Logo
Drukāt šo lapu

Siguldā būs skatāma Madaras Gulbis gleznu izstāde "Dažādas sajūtas"

Siguldā būs skatāma Madaras Gulbis gleznu izstāde "Dažādas sajūtas" Foto: www.sigulda.lv

No 5. februāra līdz 6. aprīlim Siguldas mākslu skolas "Baltais flīģelis" izstāžu telpā ik darba dienu un koncertu apmeklējumu laikos būs skatāma Madaras Gulbis gleznu izstāde "Dažādas sajūtas". Viņas gleznas uzrunā, aicina skatītāju veidot attiecības, pārvietojoties telpā, tuvinoties un attālinoties, ienirt krāsu laukumu vēstījumā, stāsta Siguldas novada pašvaldībā.

Madaras abstraktie audekli vēstī par sastapšanos, saplūšanu un atsvešināšanos, sakušanu un izzušanu, dramatismu un cerību, mirkli un bezgalību. Saplūst iespaidi un emocijas, saplūst cilvēks un daba, cilvēku savstarpējās attiecības, mākslinieka attiecības ar sava amata iespējām un laiku, kurā mums visiem lemts dzīvot.

Darbiem raksturīgi lieli formāti, košas, prasmīgi organizētas tīras krāsas, tehniski atraisīts autores individuālais meklējumu un atradumu stāsts. Aplūkojot tuvumā, katrs krāsu laukums raida savu informāciju, skatītāju iespaido audekla laukums, krāsas intensitāte, krāsas virsmas fiziskās īpašības – biezums, caurspīdīgums, spīdums, matējums, ķīmiskā sakušanas procesa uzskatāmās sekas. Māksliniece ļauj darboties krāsas plūdumam, viņai tas ir izteiksmes līdzeklis, kas iekustina mākslas darba tapšanas procesu, skaidro pašvaldības pārstāvji.

Vērīgu skatītāju Madaras Gulbes glezniecības valoda aicina domāt par laiku un telpu, par pretstatiem, kas ir kosmiskās un mikrokosmiskās, materiālās un garīgās pasaules likumu pamatā. Domāt par dzīvību un dzīvi. Gleznotāja Madara Gulbis piedāvā lielās likumsakarības apjaust tepat uz zemes stāvot. Izteiksmes nepieciešamība pēc lielām plaknēm, iekustinātiem laukumiem liek domāt par šodienas globālajiem procesiem, kas skar arī katru indivīdu, izkustinot, mainot un pārceļot uz citām sliedēm dzīves ierasto gaitu.

Madara Gulbis ieguvusi mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā un kopš 1997. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Viņa piedalās izstādēs kopš 1993. gada. Savus darbus ir izstādījusi Rīgā, Oslo, Helsinkos, Stokholmā, Hamburgā, Bonnā, Brēmenē, Frankfurtē, Štutgartē, Briselē, Lisabonā, Varšavā, Baku, Seulā, Venēcijā. Ir bijušas 18 personālizstādes Latvijā, Zviedrijā, Vācijā un Polijā, vēsta pašvaldībā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024