Logo
Drukāt šo lapu

Foto: "Muzikālajā bankā" triumfē "Prāta vētra"

Foto: "Muzikālajā bankā" triumfē "Prāta vētra" Foto - publicitātes

Ar krāšņu šovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēgusies Latvijas Radio 2 aptauja “Muzikālā banka 2018”, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva “Prāta vētras” izpildītā dziesma “Ogles”. Pirmajā trijniekā iekļuva arī Dons un Ozols ar kompozīciju “Salauzta sirds”, iegūstot otro vietu, savukārt trijnieku noslēdza “Tautumeitas” ar dziesmu “Sadziedami".

Fināla cīņā par gada vērtīgākas dziesmas titulu piedalījās 15 kompozīcijas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību. Pēc “Muzikālās bankas 2018” noslēguma ceremonijas finālbalsojuma šī gada klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojoša secībā:

1.“Ogles” – “Prāta vētra”

2.“Salauzta sirds” - Dons & Ozols

3.“Sadziedami” – “Tautumeitas”

4.“Viegli” - Intars Busulis

5.“Roku okeāns” – “Bermudu divstūris”

6.“Vēlreiz un vēlreiz” - Ivo Fomins

7.“Blēņas” - Aija Andrejeva

8.“Ceļš” – “The Sound Poets“

9.“Manās rokās visi ziedi novīst” – “MARTA”

10.“Pa apli” – “Very Cool People” feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa

11.“Nevaru tā” - Markus Riva

12.“Dejot trakāk” – “Astro’n’out”

13.“Ieviņa” – “Jauno Jāņu Orķestris”

14.“Rozā brille” – “Triana Park”

15.“Atspulgs” – “Double Faced Eels”

Emocionālajā šova noslēgumā grupa tika sveikta ar skaļām stāvovācijām. “Prāta vētras” solists Renārs Kaupers pateicās dziesmas mīļotājiem un īpaši Daugavpils publikai par tik sirsnīgu un viesmīlīgu uzņemšanu.

“Prāta vētra” “Muzikālajā bankā” triumfē jau ceturto reizi. 2001. gadā “Muzikālās bankas” vērtīgākā dziesma bija “Spogulīt, spogulīt”, 2015. gadā “Ziemu apēst”, savukārt 2016. gadā - kopā ar grupu “Musiqq” laurus plūca dziesma “Debesis iekrita Tevī”.

Skatītāju tiešraides balsojumā šī gada TOP 3 dziesmas bija “Ogles”, “Salauzta sirds” un Ivo Fomina “Vēlreiz un vēlreiz”. Savukārt žūrijas vērtējumā par favorītiem tika atzīti dziesma “Ogles”, “Salauzta sirds” un “The Sound Poets” kompozīcija “Ceļš”.

“Daugavpils kā tikšanās vieta sevi ir vairāk nekā attaisnojusi, publikas siltā uzņemšana rada īstenu svētku sajūtu. 2018. gada “Muzikālā banka” mums deva iedvesmu un jaudu nākamajā gadā turpināt šo piedzīvojumu jaunā kvalitātē,” sola Latvijas Radio 2 satura redaktors Kaspars Mauriņš.

Gada vērtīgāko dziesmu “Muzikālajā bankā 2018” noteica proporcionāls klausītāju balsojums un neatkarīgas ekspertu padomes jeb žūrijas vērtējums. Finālšova skatītāju un klausītāju balsojums noteica 50% no kopvērtējuma. Otru pusi noteica klausītāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 31. janvārim, kā arī žūrija.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024