Menu
 

Diriģents Andris Nelsons izcīnījis divas "Grammy" godalgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Diriģents Andris Nelsons izcīnījis divas "Grammy" godalgas Foto - publicitātes

Latviešu diriģents Andris Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris 10.februārī Losandželosā notikušajā “Grammy” ceremonijā ticis pie divām zeltītā gramofona statuetēm. Arī šogad Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris triumfējis kategorijā “Labākais orķestra sniegums” par 2018.gada vasarā izdoto albumu “Shostakovich: Symphonies Nos. 4 & 11”.

Tāpat šis darbs saņēmis “Grammy” kategorijā “Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albumus”. Šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Nelsons un viņa vadītais orķestris iegūst vienu no prestižākajiem mūzikas apbalvojumiem pasaulē.

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Nelsons saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ierakstu, savukārt 2018. gadā “Grammy” orķestrim tika piešķirts par Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem “Shostakovich: Under Stalin's Shadow – Symphonies Nos. 5, 8 & 9”.

Andris Nelsons savā Facebook kontā raksta: “Tas ir milzīgs gods Bostonas Simfoniskajam orķestrim, man un visai šajā projektā iesaistītajai komandai saņemt divas  “Grammy” balvas par mūsu pēdējo ierakstu “Shostakovich: Symphonies Nos. 4 & 11” (ieraksts tapis “Deutsche Grammophon”). Es esmu ārkārtīgi lepns par Bostonas simfonisko orķestri un mūsu īpašo muzikālo sadarbību, jo tās rezultāts patiesi iedvesmo. Ceru, ka šī mūzika uzrunā klausītājus tāpat kā mani pašu. Es vēlos dalīties ar auditoriju visā pasaulē šajās dziļajās un nozīmīgajās attiecībās un vēlētos no visas sirds pateikties mūsu partneriem Deutsche Grammophon un mūsu brīnišķīgajai ražošanas un skaņas inženierijas komandai, kas palīdzēja šo sapni padarīt par realitāti.

Andris Nelsons ir pasaulē pazīstams un augstu vērtēts latviešu diriģents. Kopš 2014.gada viņš ir Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs. Savukārt 2018. gada sākumā ar īpašu inaugarācijas festivālu sākās arī Nelsona gaitas pie Leipcigas “Gewandhausorchester” orķestra kapelmeistara – mākslinieciskā vadītāja pults.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.