Logo
Drukāt šo lapu

Rēzija Kalniņa: "Ekstrēmākais bija noticēt sev" Apriņķis.lv

Rēzija Kalniņa: "Ekstrēmākais bija noticēt sev" Publicitātes foto

Pirms dažām nedēļām Dailes teātra Mazajā zālē notika aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas jauniestudējuma – amerikāņu autora Šona Grenana lugas "Alvas sieviete" – pirmizrāde. Šis ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par diviem radošiem cilvēkiem Džoiju un Džeiku, kuri nejauši sastopas savas dzīves krustcelēs, paši pat nenojaušot, cik dziļi viņu sirdis un dzīves tiks savienotas. "Alvas sieviete" ir jau otrais Šona Grenana darbs, ko Rēzija Kalniņa iestudējusi Dailes teātrī, – kopš 2017. gada marta teātra repertuārā ir izrāde "Liec Dievam pasmieties".

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Varu apgalvot, ka mana jaunākā iestudējuma tapšanas gaitā ekstrēmākais bija noticēt sev, ka es to varu, ka varu vest ceļojumā jeb ekspotīcijā, kā teiktu Vinnijs Pūks, savus kolēģus un aizvest viņus līdz mērķim.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Tādu ir daudz. Mana vīra (diriģents Ainārs Rubiķis – red.) bildinājums. Mana vīra būšana mājās. Izrādes "Alvas sieviete" aktieru mīlestība pret savu tēlu. Manu punduršpicu Umkas un Rumi prieks, man pārnākot mājās. Manu draugu sajūsma un ticība.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Nespēja to nedarīt (runa ir par manis veidotajām izrādēm).

Jūsu veselīgie ieradumi?

Spēja pēc kāda laika paskatīties uz jebkuru situāciju ar smaidu un humoru.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Nespēja kāda sāpīga notikuma vai sāpīgas situācijas brīdī paskatīties uz to ar humoru.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Redzēt, kā manā iestudētajā izrādē gandrīz absolūti visi aktieri spēlē – dzīvo ar tik lielu pašatdevi, pašziedošanos un profesionālismu.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Ričarda Rora un Andrēasa Eberta "Eneagramma. Deviņas dvēseles sejas". Pateicoties Elitai Moisejai un Indrai Sproģei, esmu iepazinusi unikālu iespēju, kā, strādājot ar tēliem un lugu personāžiem, spēt atrast atšķirīgo un vienojošo.

Kādu mūziku klausāties?

Grupu "Haevn". Un visu, ko diriģē mans vīrs.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Mājas.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Izrādi "Alvas sieviete" Dailes teātra Mazajā zālē ar pasakainiem aktieriem – Lilitu Ozoliņu, Pēteri Liepiņu, Ilzi Vazdiku, Ēriku Egliju, Gintu Andžānu, Leldi Dreimani un Lidiju Pupuri.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024