Menu
 

Krauklis, zaķkāposts, elektrības skapis un reālas ainavas izstādē "Viņas. Četras" Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas kultūras centrs Foto - Siguldas kultūras centrs

“Viņas. Četras” ir četru jaunu mākslinieču glezniecības un tekstilmākslas darbu izstāde, kas līdz 7. maijam skatāma pērn atjaunotajā Siguldas kultūras centrā “Siguldas devons”. Tajā īpašā tekstilmākslas tehnikā darinātais Kristīnes Kliginas “Krauklis” sadzīvo ar Kristīnes Rublovskas filcētajiem lielizmēra pašportretiem, savukārt topošās grafiķes Kristīnes Martinovas “Elektrības skapis” krāsu priekā sacenšas ar gleznotājas Kristīnes Kutepovas “Reālajām ainavām”.

Jaunās mākslinieces vieno ne vien studijas Latvijas Mākslas akadēmijā, bet arī radītprieks un draudzība. Kristīnes Kliginas stihija un studiju priekšmets ir tekstilmāksla, Kristīne Rublovska studē glezniecību un vienlīdz labi jūt sevi arī tekstilmākslā, Kristīne Martinova par savu sauc grafikas nozari, bet Kristīne Kutepova iedvesmu gūst glezniecībā, informēja Siguldas kultūras centrā.

Lai arī ekspozīcijā apkopotie darbi ir stilistiski atšķirīgi, tie elpo vienā ritmā un rada vienotu ansambli. Izstādes centrālo asi veido siguldietes Kristīnes Kliginas tekstilmākslas darbi. Māksliniece spēlējas ar monohromām krāsām un kontrastējošām faktūrām, veidojot savus telpiskos objektus īpašā autortehnikā, kas valdzina ar savu vienlaikus ekspresīvo un romantisko dabu, darbu formai izceļot emocionālo vēstījumu. Kamēr Krauklis” dziļdomīgi uzlūko apmeklētājus ar savu stikla aci, “Bēniņos” liek aizdomāties par pagātnes klātesamību šodienā.

Kristīne Rublovska savā tekstilmākslā mēģina saaudzēt dažāda veida materiālus, pat šķietami nesaderīgus elementus un tēlus, radot neviennozīmīgu, bet vienotu pasauli, kurā meitene ar zaķkāposta lapiņu mutē mums atgādina, ka cilvēks ir dabas daļa.

Kristīne Martinova izzīmē tēlus, piešķirot apkārtējai videi īpašu, reizē stāstošu noskaņu. Viņas darbus izstādē vislabāk raksturo vārds dažādība – no asprātīgam, koši izzīmētam Elektrības skapim līdz filcētai Lellei, kas melnbaltā krāsu atturībā karājas pie izstāžu zāles griestiem un veido saspēli ar Kristīnes Kutepovas netālu atstutēto Slotu”. Savās gleznās šī māksliniece aizrautīgi spēlējas ar krāsu, dodot iespēju katram radīt savu stāstu, uzdot jautājumus un rast atbildes.

Izstāde “Viņas. Četras” iedvesmo un ļauj izbaudīt krāšņu sajūtu buķeti. Krāsu ekspresija, vitalitāte un draisks humors tajā savijas ar harmoniju un rāmu, iekšupvērstu skatījumu. To visu mākslinieces piedāvā līdzpārdzīvot un izjust arī savas izstādes apmeklētājiem – gan siguldiešiem, gan pilsētas viesiem.

Siguldas kultūras centrā “Siguldas devons” izstāde apskatāma līdz 7. maijam, ieeja bez maksas. Izstāde atvērta darba dienās plkst. 10.00 – 19.00, sestdienās plkst. 12.00 – 16.00. Svētdienās slēgts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.