Menu
 

Flautiste no Ādažiem ieguvusi galveno balvu jauno mūziķu konkursā "Sigulda 2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Baltais flīģelis" un Ādažu MMS Foto - "Baltais flīģelis" un Ādažu MMS

Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” aizvadīts XXIV Starptautiskais jauno mūziķu konkurss "Sigulda 2019", kurā divu dienu laikā savu māku demonstrēja 83 dalībnieki vecumā no 10 līdz 16 gadiem. Par konkursa “Grand Prix” ieguvēju kļuva Ādažu Mākslas un mūzikas skolas 3. flautas klases audzēkne Elza Prokofjeva.

Konkurss “Sigulda 2019” paredzēts dalībniekiem, kuri mācās apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 50 000. Konkursā piedalījās solisti-instrumentālisti trīs vecuma kategorijās (10-12 gadi, 13-14 gadi un 15-16 gadi), kā arī dueti un trio divās kategorijās (10-13 gadi un 14-16 gadi). Šogad dalībnieku vidū bija ne tikai Latvijas mazpilsētu mūzikas skolu audzēkņi, bet arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Slovēnijas.

Kā liecina konkursa rīkotāju publicētā informācija, par “Grand Prix” ieguvēju kļuva flautiste Elza Prokofjeva no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas. Viņai dažu nedēļu laikā šī ir jau kārtējā atzinība. Elza maijā izcīnīja arī otro vietu starptautiskajā akadēmiskās mūzikas konkursā ”Jūrmala” koka pūšaminstrumentiem, kā arī ieguva atzinības rakstu un specbalvu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles kategorijā Ineses Galantes Talantu konkursa finālā, liecina Ādažu mūzikas skolas informācija.

Jauno mūziķu konkursā "Sigulda 2019" laureātu vidū iekļuva vēl vairāku Pierīgas mūzikas skolu audzēkņi, tostarp Babītes Mūzikas skolas čella klases audzēknis Maksims Skibickis, kurš nopelnīja pirmo vietu B vecuma grupā.

Trešo vietu ieguva jaunā saksofoniste Ede Monda Kraukle un akordeoniste Zita Toma no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, pianiste Anna Linda Rūtenberga no Mārupes Mūzikas un mākslas skolas, Ķekavas mūzikas skolas sitaminstrumentu specialitātes audzēknis Mārtiņš Starostnieks, kā arī duets Reinis Adrians Šmaliņš (klarnete) un Alise Šmaliņa (klavieres) no Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.