Menu
 

Akordeonistes Initas Āboliņas mīļākā mūzika brīvajos brīžos ir klusums Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - LETA Foto - LETA

Jūnija sākumā klajā nāca grupas “Lauku muzikanti” desmitais studijas albums “Soli pa solim”, kura ieskaņošanā piedalījusies arī Inita. “Albums, kurā ir divpadsmit dziesmas, rakstīts kopš 2007. gada. Visu dziesmu mūzikas autors ir mūziķis Normunds Ķietis, un arī šajā albumā esam saglabājuši tradicionālo grupas rokrakstu, turklāt varu apsolīt, ka tas nav mūsu beidzamais kopdarbs,” saka mūziķe.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Izvēlējusies mūziku par savu profesiju.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Tādu ir bijis daudz – gan dziļi personisku, gan mūzikā. Grūti nodalīt vienu kā visaizkustinošāko, padarot pārējos mazāk nozīmīgus un vērtīgus.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Labi koncerti. Labi kolēģi. Mūziķi, no kuriem var mācīties. Cilvēki, kuri izcili dara savu darbu jebkādā jomā. Projekti, kuri liek pilnveidoties. Viss, kas vērsts uz attīstību un prasa izaugsmi.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Izvairos no ķīmiskiem medikamentiem un dažādām ķīmiskām vielām pārtikā. Pēdējos gados esmu sākusi nodarboties ar jogu un cenšos daudz smaidīt.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Nevaru sevi piespiest brokastot. Dzeru daudz kafijas, par daudz. Lai gan profesors Danilāns nesen teica, ka dzert kafiju ir veselīgi.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Latvijas Nacionālās operas un baleta izrāde “Karmelīšu dialogi” un “Kremerata Baltica” programma “Mūsu laika hronika” (“Chronicle of Current Events”), kas pagājušās nedēļas nogalē tika pirmatskaņota Holandē.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Viena no manām visu laiku mīļākajām grāmatām ir Aksela Muntes “Stāsts par Sanmikelu”. Šobrīd lasu Ingmāra Līdakas “Zoodārzs manā pagalmā” un apbrīnoju viņa zināšanas un humora izjūtu. Brīnišķīga grāmata! No jaunākajām filmām ļoti patika “Bohēmista rapsodija”. Filmas, kuras iesaku noskatīties, ir “The Intouchables” (“Neaizskaramie”) un “The Shack” (“Būda”)

Kādu mūziku klausāties?

Pārsvarā to, kura konkrētajā brīdī vajadzīga darbam. Dažādu stilu un žanru akordeona mūziku, lai mācītos un iedvesmotos. Operu un baletu mūziku, jo strādāju Operas orķestrī, un tā man ir līdzās katru dienu. Bet brīvajos brīžos mana mīļākā mūzika ir klusums.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Operas un baleta darbinieku kafejnīca, reizēm labākās idejas darbam vai jauniem projektiem tiek izrunātas tieši tur, kopā pusdienojot. Un, protams, mājās, ja ir pietiekami daudz laika gatavot.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Dzīvā sudraba muzeju Rīgā – unikāli un dziļi filozofiski mākslinieka Oļega Auzera darbi. Skaistums, kas izraisa teju bijību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.