Menu
 

Starptautiskā tautas deju festivāla "Sudmaliņas" koncerti priecēs arī Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Reinis Oliņš, www.lnkc.gov.lv Foto: Reinis Oliņš, www.lnkc.gov.lv

No 9. līdz 14. jūlijam Latvijā norisināsies IX starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas", un festivāla koncerti norisināsies arī Siguldas novadā.

13. jūlijā plkst. 12.00 tautas deju koncerti notiks pie Mores pagasta tautas nama un Allažos pie pagasta pārvaldes ēkas, savukārt plkst. 18.00 Siguldas pilsdrupu estrādē 150 dejotāju no Indonēzijas, Kipras, Polijas, Senegālas, Ukrainas un Spānijas, kā arī deju ansambļi "Daiļrade" un "Sidrabi" dejos kopkoncertā "Dejot pa deviņi mēmi", informē Sigulda novada pašvaldībā.

Starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas" Latvijā notiek kopš 1992. gada. Šogad par "Sudmaliņu" programmas centrālo tematisko asi izraudzīts skaitlis "deviņi", kas latviešu tautai vienmēr bijis maģisks un ietverts neskaitāmās latvju dainās, sakāmvārdos un parunās, tāpat nereti tiek minēts tā trīskāršots lielums – "trejdeviņi", norāda pašvaldības pārstāvji.

Ieeja koncertos ir bez maksas. Plašāka informācija par starptautisko tautas deju festivālu "Sudmaliņas" pieejama festivāla tīmekļa vietnē www.sudmalinas.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.