Menu
 

Ceturtdiena, 01 Novembris 2018

Siguldā no Gaujas tilta var vērot lašu nārstu

31. oktobrī sācies lašu un taimiņu nārstošanas laiks, kad dienas laikā no Gaujas tilta Siguldā var redzēt zivju berzes. Vidēji lašveidīgo zivju nārsts Gaujā un tās pietekās sākas no 15. līdz 20. oktobrim, kad upes ūdens atdziest līdz 6 grādiem un mazāk, un turpinās līdz novembra beigām, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Ministru kabineta atzinību saņēmusi deju kolektīva "Mārupieši" vadītāja

23. oktobrī valdība pieņēma lēmumu par Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķiršanu izcilām Latvijas personībām, kas ar savu darbu sniegušas nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības, izglītības un kultūras attīstībā. Viņu vidū ir arī XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku deju virsvadītāja un vidējās paaudzes deju kolektīva "Mārupieši" vadītāja Gunta Skuja.

Lasīt vairāk...

Pensionāre mežā izraktā alā Baložos ierauga cilvēka kājas un izsauc policiju

Pavisam nesen kādai pensionārei ikdienišķa pastaiga mežā izvērtusies par īstu pārdzīvojumu, mirklī, kad, noklīstot no ierastās takas, viņas ceļā gadījies baiss atradums. Sieviete Reģionālās pašvaldības policijas ekipāžai skaidroja, ka, pastaigājoties ar suni, viņa meža vidū ieraudzījusi alu, kurā pamanīja cilvēka kājas.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā palielinās šķiroto atkritumu konteineru skaitu

Apzinoties problēmas ar šķiroto atkritumu savākšanu un meklējot risinājumus, 31. oktobrī Ķekavas novada pašvaldības, komunālo dienestu (“Ķekavas nami” un “Baložu komunālā saimniecība”) un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “Clean R” vadība personīgi apsekoja atkritumu laukumus novadā, lai, visām pusēm klātesot, identificētu faktisko situāciju un lemtu par tālākajiem soļiem situācijas sakārtošanai.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pamesto dzīvnieku problēma valstī joprojām ir aktuāla

Lai gan mājdzīvnieki Latvijas mājsaimniecībās nav retums, joprojām nepieciešama iedzīvotāju izglītošana par dzīvnieku labturību. Tā liecina jaunākais "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījums, kurā tika noskaidrots sabiedrības viedoklis par dažādiem ar mājdzīvniekiem saistītiem jautājumiem. Savās atbildēs iedzīvotāji pauduši pozitīvu attieksmi pret mājdzīvniekiem, kā arī izskanējuši ieteikumi to labklājības un drošības uzlabošanai, jo pamesto dzīvnieku problēma valstī joprojām ir aktuāla.

Lasīt vairāk...

"Latvenergo": Eiropas valstīs elektroenerģijas cena šogad kāpusi 20–40% robežās

Eiropas valstīs elektroenerģijas cena šogad kāpusi 20–40% robežās, tostarp Latvijā un Lietuvā elektroenerģija sadārdzinājusies par apmēram 30%, aģentūrai LETA atzīmēja "Latvenergo" Tirdzniecības daļas vadītājs Guntis Lūsis. Tajā pašā laikā elektroenerģijas cenu līmenis "Nord Pool" reģionā, kas ietver Ziemeļvalstis un Baltiju, joprojām ir zemāks nekā pārējās Eiropas valstīs, pauda "Latvenergo" pārstāvis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.