Menu
 

Svētdiena, 11 Novembris 2018

Pāvils Brūvers. Mistērija Baldonē

Daudz kas mūsu pasaulē joprojām ir tāds, ko varam saukt par mistēriju. Ir daudz tādu jautājumu, uz kuriem mūsdienu zinātne vēl nav varējusi dot noteiktu, skaidru atbildi. Piemēram, viena no lielākajām mistērijām, ko zinātnieki cenšas atrisināt, ir t.s. tumšā enerģija, kas caurstrāvo kosmosa telpu, tāpat arī tumšā matērija, kas Visumā vairākas reizes pārsniedz to matēriju, kas ir acīm redzama.

Lasīt vairāk...

Pieci fakti par Latvijas karogu

Novembra vidū divas reizes paceļam un godinām Latvijas karogu – 11. novembrī jeb Lāčplēša dienā un 18. novembrī jeb Latvijas neatkarības proklamēšanas dienā. Arī Latvijas valsts karogam ir sava vēsture, turklāt ļoti interesanta. Lūk, daži fakti par mūsu valsts simbola rašanos.

Lasīt vairāk...

Ķekavas domes opozīcija: Uz izpilddirektora amatu vajadzēja izsludināt atklātu konkursu

Uz Ķekavas novada domes izpilddirektora amatu vajadzēja sludināt atklātu konkursu, uzskata domes opozīcija. Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ķekavas novada dome oktobra beigās izsludināja iekšēju konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amata vietu. Tas nozīmē, ka iesniegt savu kandidatūru konkursā drīkst tikai pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību darbinieki.

Lasīt vairāk...

Par piesavināšanos apsūdzētais bijušais Salaspils policijas iecirkņa priekšnieks nodarījis vien 19 eiro zaudējumus

Par piesavināšanos mazā apmērā apsūdzētais bijušais Valsts policijas Salaspils iecirkņa priekšnieks Gatis Kalvītis prokuratūras ieskatā nodarījis 19 eiro zaudējumus. Kalvīša krimināllietu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa plāno skatīt 2019. gada 23. janvārī plkst. 11.00, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lasīt vairāk...

Ritvars Raits. Apēst simtgadi vakariņās?

Kamēr Latvijas valsts simtgades nedēļa nav sākusies, gribu izteikt savu viedokli par tiem, kuri šos svētkus mēģina sabojāt. Par tiem, kuri mētājas ar it kā patriotiskiem saukļiem, bet patiesībā, manuprāt, ir visīstākie pseidopatrioti. Jau pirms kāda laika izskanēja, ka Latvijas simtgades svinības izmaksāšot 60 miljonus eiro. To dzirdēja teju visi, bet retais piefiksēja, ka šī summa jāizdala pat uz vairākiem gadiem, turklāt lielākā daļa no tās tāpat tiktu tērēta kultūras pasākumiem, tikai tagad tie pieskaņoti mūsu valsts nozīmīgajai jubilejai.

Lasīt vairāk...

Profesors Andris Pētersons: Skriešana iemāca mērķtiecību

Pagājušajā nedēļā aizvadīts dubultmaratons “Taisnais 2018”, kura organizatoru vidū bija arī skriešanas entuziasts, biznesa augstskolas “Turība” Komunikācijas fakultātes dekāns, profesors Andris Pētersons. Lai gan viņa kontā šogad ir jau 14 maratoni un līdz gada beigām plānots vēl viens, Andris sevi dēvē par gadījuma skrējēju. Viņš stāsta, ka skriešana iemāca būt mērķtiecīgam, domāt loģiski un spēt atrast risinājumu dažādās situācijās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.