Menu
 

Otrdiena, 13 Novembris 2018

Kalngalē uzsākta estrādes būvniecība


Par godu valsts simtgadei biedrība “Kalngalieši” Kalngalei dāvina estrādi Putnu parkā, kuras būvniecība uzsākta ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu, īstenojot projektu “Apdzīvoto vietu publiskās infrastruktūras uzlabošana – estrādes būvniecība Putnu parkā, Kalngalē”.
Lasīt vairāk...

Mazajā ģildē uzstāsies amerikāņu blūza lēdija Keta Balona

Kvalitatīvā un neparastā blūza koncertsērija "Sundays Blues Festival" klausītāju lielās intereses dēļ no Latvijas 1. rokkafejnīcas pārcēlusies uz plašākām telpām Mazajā ģildē Amatu ielā 5. Tur savukārt darbību uzsācis "Riga Jazz Club", kas ir "Pashkevich Jazz Club" jaunais nosaukums. 23. novembrī Mazajā ģildē notiks blūza koncertsērijas pasākums, kurā uzstāsies kolorītā amerikāņu blūza lēdija Keta Balona (Kat Baloun) ar grupu.

Lasīt vairāk...

Sandra Kalniete Vašingtonā saņems "Trumena–Reigana Brīvības medaļu"

14. novembrī ASV galvaspilsētā Vašingtonā Eiropas Parlamenta deputāte un Latvijas Tautas frontes dibinātāja Sandra Kalniete saņems "Trumena–Reigana Brīvības medaļu", kuru piešķir cilvēkiem, kas savu dzīvi veltījuši brīvībai, demokrātijai un pretestībai komunismam, kā arī visiem citiem tirānijas veidiem, informē Eiropas Tautas partijas frakcijas grupas pārstāvis Ģirts Salmgriezis.

Trumana–Reigana Brīvības medaļa tiks pasniegta pasākuma “Triumph of Liberty gala dinner” (“Brīvības triumfa”) laikā, kas tiek rīkots, lai pieminētu tirānisko režīmu upuru piemiņu un godinātu cilvēkus, kuri savu dzīvi velta cīņai par brīvību.

Medaļa tiks piešķirta trīs Baltijas valstu pārstāvjiem: bijušajam Lietuvas prezidenta Valdam Adamkum, Latvijas Tautas frontes dibinātājai un Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei, kā arī Igaunijas Nacionālās neatkarības partijas dibinātājam un Eiropas Parlamenta deputātam Tunnem Kelamam. Trumana–Reigana Brīvības medaļu ik gadu pasniedz cilvēkiem, kuri savu dzīvi veltījuši brīvībai, demokrātijai un pretestībai komunismam un visiem citiem tirānijas veidiem. Iepriekšējos gados medaļu saņēmuši Vītauts Landsberģis, Vaclavs Havels, pāvests Jānis Pāvils II, organizācija “Solidarność”, Lehs Valensa, Vaira Vīķe Freiberga u.c., vēsta Ģ. Salmgriezis.

"Jūtos neizsakāmi pagodināta par Komunisma upuru piemiņas fonda lēmumu apbalvot mani ar Trumena–Reigana Brīvības medaļu. Šo augsto apbalvojumu uztveru, kā simbolisku atzinību Sibīrijas mokas pārdzīvojušajiem un trimdā izkliedētajiem latviešiem, kas dzīvoja un mira ar ticību sirdī, ka Latvija reiz būs brīva. Viņu sapnis ir piepildījies, tāpēc šī medaļa pienākas ikvienam dziedošās revolūcijas dalībniekiem un dalībniecei, kuri bezbailīgi stājās pretī PSRS varas mašīnai, to uzvarēja un atguva Latviju," uzsver Sandra Kalniete.

Šo medaļu piešķir Komunisma upuru piemiņas fonds, kas ir izglītības un cilvēktiesību organizācija. Tā dibināta ar ASV Kongresa lēmumu 1993. gadā, lai pieminētu vairāk nekā 100 miljonus komunisma upuru visā pasaulē un to cilvēku brīvību, kuri joprojām dzīvo totalitārajos režīmos. Fonda pārraudzībā 2007. gadā tika atklāts Komunisma upuru piemiņas memoriāls Vašingtonā, informē Ģ. Salmgriezis.

Lasīt vairāk...

Foto: Aizvadīta simtgadnieku filmas "100 gadi esības vējos" pirmizrāde

11. novembrī kinoteātra "Splendid Palace" lielajā zālē notika Ludmilas Ikeres dokumentālās filmas “100 gadi esības vējos” pirmizrāde, kuras varoņi ir 16 cilvēki – Latvijas vienaudži, kam šobrīd ir 100 un vairāk gadu. Daži no viņiem filmas tapšanas laikā jau aizgājuši mūžībā. Filma iekļauta kā ārpuskonkursa pirmizrāde nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" programmā, vēsta Latvijas valsts simtgades birojā.

Lasīt vairāk...

Vai "Sēnīte" drīzumā varētu atdzimt?

Pirms gada rakstījām par kādreiz tik slaveno restorānu "Sēnīte", kura ēka Siguldas šosejas malā Inčukalna novadā jau ilgi skumst bez acīm redzamām darbībām, kas liecinātu par tās stāvokļa uzlabošanu. Arī gadu pēc šīs publikācijas vismaz ārēji nekas nav mainījis. Kas ar "Sēnīti" notiks? Vai tā turpinās savu bēdīgo eksistenci, līdz laika zobs to sagrauzīs pavisam? Vai tomēr plānota "Sēnītes" atdzimšana?

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Izrāde, kas jāredz

Katru sezonu dodos baudīt pēc iespējas vairāk teātra izrāžu, kas guvušas labas vai arī dažādas (no "izcili" līdz "šausmīgi") atsauksmes, tāpēc esmu nedaudz izlutināta un vēlos redzēt tikai kaut ko patiesi pārsteidzošu un spēcīgu. Un Nacionālā teātra jauniestudētā izrāde "Pūt, vējiņi!" tāda tik tiešām ir.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.