Menu
 

Pirmdiena, 25 Marts 2019

Lai putnu būrītis nekļūtu par slazdu. Ornitologu ieteikumi

Ir pienācis pavasaris, un daudzi no mums vēlas izlikt sev pie mājas vai dārzā putnu būrīti. Pirms būrīti izgatavot pašam vai iegādāties to veikalā, ir svarīgi zināt, vai tas būs piemērots putniem un vai, vēloties darīt labu, īstenībā nenodarām kaitējumu. Jāņem vērā, ka arī veikalā pirkts būrītis ne vienmēr ir putniem derīgs.

Lasīt vairāk...

Turkalnes ciema iedzīvotāji vēlas izstāties no Ikšķiles novada

Ikšķiles novada Turkalnes ciema iedzīvotāji ar atklātu vēstuli vērsušies pie Vides un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra Jura Pūces (AP), paužot lūgumu grozīt esošās administratīvi teritoriālās robežas un pievienot Turkalnes ciema teritoriju Ogres novadam. “OVV” rīcībā nonākušo minēto atklāto vēstuli parakstījuši 50 ciema iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...

Mārupes kultūras nams ieguvis trešo vietu nominācijā "Labākais simtgades pasākums novados"

21.martā koncertzālē “Lielais dzintars” svinīgā ceremonijā apbalvoti labākie Latvijā 2018. gadā notikušie pasākumi 22 kategorijās, tostarp īpaši izceļot labākos simtgades pasākumus Rīgā un novados. Arī Mārupes kultūras nams ticis pie balvas un kategorijā “Labākais simtgades pasākums novados” ieguvis trešo vietu ar svinīgo sarīkojumu “Es esmu Latvija”.

Lasīt vairāk...

Banku sektorā lielākā peļņa pērn bija "Swedbank"

Lielākā peļņa starp Latvijas bankām pagājušajā gadā, tāpat kā iepriekšējos septiņus gadus, bija "Swedbank", kurai pērn sekoja "SEB banka" un "Luminor Bank", savukārt zaudējumi bija trim bankām - "Baltic International Bank", "PrivatBank" un "PNB bankai" (iepriekš "Norvik banka"), liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Sākusies darbu iesniegšana pirmajai Latvijas Ainavu arhitektūras balvai

Latvijas Ainavu arhitektu asociācija (LAAA) sākusi darbu pieņemšanu pirmajai Latvijas Ainavu arhitektūras balvai. Darbu iesniegšana ilgs līdz 25. maijam. Izveidotas trīs nominācijas – “Ārtelpa“,“Personības“ un “Procesi“. Katrā no nominācijām iekļautas vairākas kategorijas, kuras izveidotas saskaņā ar ārtelpas daudzveidību, ainavu arhitektūras starpdisciplināro raksturu un pilsēttelpas veidošanas kolektīvo dabu.

Lasīt vairāk...

Valdība neatbalsta papildu līdzekļu piešķiršanu 2019.gada budžetā

Ministru kabinets pirmdien ārkārtas sēdē neatbalstīja papildu līdzekļu piešķiršanu 2019.gada budžetā, lai gan atbalstu guva atsevišķi tehniski precizējumi. Piemēram, valdība atbalstīja priekšlikumu par iespēju ļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem piešķirt prēmijas par noziegumu atklāšanu, kā arī finansējuma pārdale no atsevišķām ministriju programmām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.