Menu
 

Piektdiena, 27 Marts 2020

Aicina atbildīgi ievērot sociālo distancēšanos uz pastaigu takām Carnikavas novadā (papildināta ar video)

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar koronavīrusa Covid-19, Carnikavas novada pašvaldība aicina novadniekus un novada viesus atbildīgi izmantot pastaigām uz jūras piekrasti Carnikavas novadā Jūrtakas maršruta koka taku Garciemā un Carnikavas promenādi uz jūru no Laivu ielas Carnikavā, ievērojot sociālo jeb fizisko distancēšanos un pulcēšanās aizliegumu.

Lasīt vairāk...

"Apotheka" aptiekās darbinieki strādās aizsargmaskās

Rūpējoties par darbinieku un klientu drošību, “Apotheka” aptiekās tiek ieviesti arvien jauni piesardzības pasākumi – no šodienas aptieku darbiniekiem pakāpeniski pieejamas sejas aizsargmaskas. Primāri tās ikdienas darbā izmantos konsultanti, lai arī ārkārtas situācijā varētu turpināt atbildēt uz klientu jautājumiem aptiekas pašapkalpošanās zonā. Savukārt farmaceitu drošībai kasu zonās uzstādītas organiskā stikla sienas – tās izvietotas visās 105 aptiekās, kopumā aprīkojot 217 kases.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Kādi ir pirmie secinājumi par mācībām attālināti?

Šonedēļ pēc skolēnu brīvlaika visās Latvijas vispārizglītojošajās skolās atsākās mācības. Tikai tās norisinās neierasti – skolu soli ir tukši, jo mācību priekšmetus bērni apgūst attālināti. Jaunāko klašu skolēnu vecākiem tas nozīmē sniegt bērnam īpašu atbalstu – jo jaunāks ir skolēns, jo vairāk nepieciešama vecāku klātbūtne attālinātās mācīšanās procesā. Lielākajai daļai skolotāju un skolēnu tā ir pilnīgi jauna pieredze, un pirmajā mācību nedēļā vēl tikai tiek izmēģināts, kā to darīt labāk.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonds aicina skatīties putnu tiešraides

Latvijas Dabas fonds (LDF) jau devīto gadu pavasarī “pieslēdz” tiešraides no putnu ligzdām, ļaujot cilvēkiem Latvijā un visā pasaulē pavisam tuvu ieskatīties dabas norisēs. Tiešraidēm no jūras ērgļu ligzdas Durbē un ūpju ligzdas Kurzemē šodien pievienojas zivjērgļu ligzda, melno stārķu un mazo ērgļu ligzdas. Tāpat varēs vērot pavisam jaunu vistu vanagu ligzdu Rīgā, kas parādīs putnu dzīvi urbānā vidē. Vēlāk sezonas gaitā putnu tiešraides papildinās vairākas putnu sugas sugas, kā arī zemūdens tiešraide no nēģu nārstošanas vietas.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Dzīšanās pēc ātras peļņas krīzes periodā var radīt smagas sekas reputācijai

Pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas veikalos bija novērojama paniska preču iegāde. Iedzīvotāji steidza iegādāties higiēnas preces, griķus, dezinfekcijas līdzekļus un citas lietas. Nebija ilgi jāgaida, kad daži tirgotāji vairākkārtīgi palielināja cenas virknei preču, cerot uz ātru peļņu. Uzņēmējiem vajadzētu pārdomāt, vai īstermiņā iegūtais naudas apjoms atsvērs ilgtermiņa kaitējumu reputācijai, kas šādi tiek nodarīts. Uzņēmumiem arī derētu rūpīgi pārdomāt savu komunikāciju, jo patērētāju uztvere šobrīd ir saasināta – viss labais tiek uztverts kā desmit reizes labāks, taču arī sliktais tiek uztverts daudz dramatiskāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.